brios_anoigma
clock icon
1:45'

Μπριός από τον Αράθυμο Ειρηναίο

Υλικά

  • [Για 20 τμχ)
  • 850 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 850 γρ. αλεύρι μαλακό σούπερ Αμερικής (ή αλεύρι για τσουρέκια)
  • 275 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. αλάτι
  • 420 γρ. βούτυρο
  • 700 ml γάλα
  • 4 αυγά μεσαία
  • 200 γρ. μαγιά νωπή
  • 2 αυγά χτυπημένα για το άλειμμα

Φτιάχνουμε μπριός, σύμφωνα με τη συνταγή που μοιράστηκε με το Cantina ο Αράθυμος Ειρηναίος από τον φούρνο 2Ε στην Τήνο.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και ζυμώνουμε με τον γάντζο για 5' σε αργή ταχύτητα.

Συνεχίζουμε το ζύμωμα για 8' σε γρήγορη ταχύτητα.

Λαδώνουμε τον πάγκο και κόβουμε το ζυμάρι σε μερίδες των 100-120 γρ.

Πλάθουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ζεστό μέρος, σκεπασμένα, να φουσκώσουν για περίπου 1 ώρα. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190°C για 20'-25'.

Φωτογραφία: Έβελυν Φώσκολου

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και ζυμώνουμε με τον γάντζο για 5' σε αργή ταχύτητα.

Βήμα 2

Συνεχίζουμε το ζύμωμα για 8' σε γρήγορη ταχύτητα.

Βήμα 3

Λαδώνουμε τον πάγκο και κόβουμε το ζυμάρι σε μερίδες των 100-120 γρ.

Βήμα 4

Πλάθουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ζεστό μέρος, σκεπασμένα, να φουσκώσουν για περίπου 1 ώρα. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190°C για 20'-25'.

Φωτογραφία: Έβελυν Φώσκολου