Φτιάχνουμε μπριός, σύμφωνα με τη συνταγή που μοιράστηκε με το Cantina ο Αράθυμος Ειρηναίος από τον φούρνο 2Ε στην Τήνο.

Υλικά
- [Για 20 τμχ)
- 850 γρ. αλεύρι μαλακό
- 850 γρ. αλεύρι μαλακό σούπερ Αμερικής (ή αλεύρι για τσουρέκια)
- 275 γρ. ζάχαρη
- 25 γρ. αλάτι
- 420 γρ. βούτυρο
- 700 ml γάλα
- 4 αυγά μεσαία
- 200 γρ. μαγιά νωπή
- 2 αυγά χτυπημένα για το άλειμμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και ζυμώνουμε με τον γάντζο για 5' σε αργή ταχύτητα.
Βήμα 2
Συνεχίζουμε το ζύμωμα για 8' σε γρήγορη ταχύτητα.
Βήμα 3
Λαδώνουμε τον πάγκο και κόβουμε το ζυμάρι σε μερίδες των 100-120 γρ.
Βήμα 4
Πλάθουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ζεστό μέρος, σκεπασμένα, να φουσκώσουν για περίπου 1 ώρα. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190°C για 20'-25'.
Φωτογραφία: Έβελυν Φώσκολου