Πεντανόστιμα και ζουμερά αυτά τα μπιφτεκάκια, είναι ιδανικά για να φτιάξετε μαζί τους σπιτικά μπέργκερ, αν δεν τα σερβίρετε με πατάτες, ντομάτα και πίτες

Υλικά
- ½ κιλό Κιμάς βόειος νωπός
- 8 λεπτές φέτες Μπέικον καπνιστό Αγροικία
- 2 φρυγανιές
- 1 κρεμμύδι μέτριο, χοντροκομμένο
- ½ κουτ. γλυκού πάπρικα
- ½ πιπεριά Φλωρίνης, σε φέτες
- 5-6 κλαδάκια μαϊντανό χοντροκομμένο
- 1 κοφτό κουτ. γλυκού ρίγανη
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 2 κουτ. σούπας Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε τις φρυγανιές στο μούλτι και τις τρίβετε. Τη ρίχνετε σε ένα μπολ. Κατόπιν, χτυπάτε το κρεμμύδι στο μούλτι. Προσθέτετε την πιπεριά, τον μαϊντανό και το Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα. Πολτοποιείτε και ρίχνετε το μίγμα στο μπολ μαζί με τον νωπό Κιμά βόειου. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, την πάπρικα και τη μουστάρδα και ζυμώνετε για 5 λεπτά. Καλό είναι να αφήσετε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα.
Βήμα 2
Χωρίζετε το μίγμα σε οκτώ ίσα μέρη και το πλάθετε σε μπάλες. Πιέζετε με την παλάμη για να πάρουν επίπεδο σχήμα. Τυλίγετε το κάθε μπιφτέκι μέσα με μια φέτα Μπέικον καπνιστό Αγροικία και την συγκρατείτε με οδοντογλυφίδα. Ψήνετε τα μπιφτέκια σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Σερβίρετε συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές, ψημένες αραβικές πίτες και ψιλοκομμένη ντομάτα.