Οι ανοιξιάτικες μπάμιες γίνονται υπέροχος μεζές της στιγμής αν τις τηγανίσουμε και τις σερβίρουμε με μια δροσερή σος από ταχίνι. Δοκιμάστε τις και όσοι τις αποφεύγετε και θα αλλάξετε γνώμη για αυτό το νόστιμο λαχανικό…
Υλικά
- 1 φλιτζ. νιφάδες βρώμης
- 1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 φλιτζ. αλεύρι
- 1 γεμάτο κουτ. σούπας αλάτι
- ½ κουτ. σούπας πιπέρι μαύρο
- 500 γρ. μπάμιες κατεψυγμένες
- αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
- 1 φλιτζ. ταχίνι
- 7 κουτ. σούπας νερό
- 4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας λάδι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
Μερίδες: 4-6
Για το ντιπ ταχινιού:
Διαδικασία
Βήμα 1
Αναμειγνύουμε τη βρώμη, τη φρυγανιά, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τις μπάμιες και τις βράζουμε για 10΄-15΄ ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά χωρίς να σπάσουν.
Βήμα 2
Τις σουρώνουμε και μόλις κρυώσουν τις ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν. Τις αφήνουμε για 5΄, να σχηματιστεί κρούστα.
Βήμα 3
Σε βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι και, μόλις κάψει, ρίχνουμε τις μπάμιες και τις τηγανίζουμε σε δόσεις. Τις ακουμπάμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βήμα 4
Για το ντιπ ταχινιού: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε σε μπολ δίπλα στις μπάμιες.