Οι μοναδικές λαδερές μπάμιες με τη χαρακτηριστική γλύκα τους μαγειρεύονται με παλαιωμένο βαλσαμικό και φέτα! Έτσι το μόνο που απομένει είναι να τις σερβίρουμε με μπόλικο ψωμί!
Υλικά
- 80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κιλό μπάμιες, καθαρισμένες
- 20ml ξίδι βαλσαμικό
- 1 κρεμμύδι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κoυτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 3 μεγάλες ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 200γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- λίγο μπούκοβο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Ο χρόνος ψησίματος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, οπότε ψήνετε τις μπάμιες σύμφωνα με το πόσο τρυφερές είναι και μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρετε στο μισό λάδι τις μπάμιες για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με μια σπάτουλα. Σβήνετε με το ξίδι, ανακατεύετε για 1 λεπτά και τις μεταφέρετε σε ευρύχωρο ταψί.
Βήμα 2
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε στο ίδιο τηγάνι για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε στη συνέχεια, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και 150ml νερό. Αποσύρετε από τη φωτιά και περιχύνετε τις μπάμιες.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Προσθέτετε μέσα στο ταψί τον μαϊντανό, τις ντομάτες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Βήμα 4
Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι οι μπάμιες να μείνουν μόνο με το λάδι τους. Μόλις βγάλετε το ταψί από τον φούρνο πασπαλίζετε με τη φέτα και λίγο μπούκοβο και σερβίρετε.
Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook