Φτιάξτε αυτή την πίτα με μπακαλιάρο στο κυριακάτικο τραπέζι σας. Είναι εξαιρετική! Δείτε πώς να ξαρμυρίσετε τον υγράλατο μπακαλιάρο ΕΔΩ.
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
- 1 κιλό φιλέτα από μπακαλιάρο παστό, ξαλμυρισμένα
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 πατάτα τριμμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού
- 2 ντομάτες, σε κυβάκια
- χυμό από 1½ λεμόνι
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- 1 αγγουράκι, σε κύβους
- 2 κολοκυθάκια, σε κυβάκια
- 1 ντομάτα, σε κύβους
- λίγο ελαιόλαδο
- ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Καθαρίζετε τον μπακαλιάρο από πέτσες και κόκαλα και τον μαδάτε.Βήμα 2
Με δυο-τρεις κουταλιές της σούπας λάδι σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και την τριμμένη πατάτα, μέχρι να μαραθούν. Αφήνετε να κρυώσουν και τα ανακατεύετε με τις ντομάτες, τον μπακαλιάρο, το χυμό του λεμονιού και το μαϊντανό. Αλατίζετε ελαφρά αν χρειάζεται.Βήμα 3
Ξαίνετε το κανταΐφι με ελαφρώς λαδωμένα χέρια και απλώνετε τη μισή ποσότητα σε λαδωμένο ταψί. Απλώνετε από πάνω τη γέμιση και σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι. Περιχύνετε ελαφρώς με ελαιόλαδο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κανταΐφι.Βήμα 4
Στο μεταξύ ανακατεύετε τα υλικά της γαρνιτούρας και τα βάζετε στο ψυγείο.Βήμα 5
Όταν ψηθεί το φαγητό, το σερβίρετε ζεστό και το συνοδεύετε με την κρύα γαρνιτούρα.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb