Αυτές οι baby πατάτες είναι μια ξεχωριστή πρόταση για να συνοδεύσετε το κρέας ή το ψάρι που θα επιλέξετε για κυρίως πιάτο μια Κυριακή ή σε κάποιο γιορτινό κάλεσμα.
Υλικά
- Μερίδες: 6
- 1 κιλό πατάτες baby κομμένες κατά μήκος
- 10 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο, τα φυλλαράκια + λίγα επιπλέον για το σερβίρισμα
- 2 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
- 30 γρ. βούτυρο μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 πορτοκάλια, τον χυμό, περίπου 160-180 ml
- 300 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 18 ελιές Καλαμών, ολόκληρες, χωρίς κουκούτσι
- 2 πορτοκάλια, κομμένα σε φιλέτα
- αλάτι αφρίνα, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες κομμένες στη μέση κατά μήκος μαζί με το θυμάρι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και το βούτυρο.
Βήμα 2
Χτυπάμε σε ένα μπολ τον χυμό πορτοκάλι με το ελαιόλαδο και περιχύνουμε τις πατάτες. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 40΄ καλυμμένες με αλουμινόχαρτο. Έπειτα προσθέτουμε τις ελιές και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15΄-20΄ ακόμη.
Βήμα 3
Σερβίρουμε τις πατάτες με τα φιλέτα πορτοκαλιού και επιπλέον φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι.
Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM