Τα αβγά που περισσεύουν από το τσούγκρισμα του Πάσχα γίνονται μια πολύ γευστική και αρωματική σαλάτα με αγκινάρες και αρακά.
Υλικά
- 8 καρδιές αγκινάρας
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, πάρα πολύ ψιλοκομμένα
- 6 αβγά κομμένα στη μέση
- 1 φλιτζάνι ελιές θρούμπες
- τουφίτσες από άνηθο και μαϊντανό
- 1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο (δεν χρειάζεται βράσιμο)
- ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορο
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
Για τη σος
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεματάτε τις καρδιές αγκινάρας al dente και τις κόβετε σε φέτες μόλις κρυώσουν.Βήμα 2
Χτυπάτε στο γουδί το μαραθόσπορο και ενώνετε σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά της σος.Βήμα 3
Βάζετε σε μια σαλατιέρα τις αγκινάρες, τα κρεμμυδάκια, τις ελιές, τον αρακά και τα μυρωδικά, αλατίζετε ελαφρά και ενώνετε με τα ¾ της σος. Απλώνετε ομοιόμορφα τα αβγά, τα αλατοπιπερώνετε και με ένα μικρό κουταλάκι μοιράζετε πάνω τους τη σος που περίσσεψε.Φωτογραφία: Γιωργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb