Ο συνδυασμός της ντομάτας με τα αβγά είναι μοναδικός. Είναι η απόλυτη καλοκαιρινή γεύση που την αγαπούν όλοι και σε αυτή τη συνταγή το μπουγιουρντί από μεζές μετατρέπεται σε ένα χορταστικό γεύμα.
Υλικά
- 1 πιπεριά
- 3 ώριμες ντομάτες
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
- 1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
- 150γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 100γρ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
- 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
- 3-4 αβγά
- 100γρ. κασέρι, σε κυβάκια
- 5-6 ντοματίνια
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα. Ξεφλουδίζετε και κόβετε την πιπεριά και τις ντομάτες σε κύβους, τα ανακατεύετε σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο, αλατίζετε και προσθέτετε το θυμάρι.Βήμα 2
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ανακατεύετε τη φέτα και το κατσικίσιο τυρί και πασπαλίζετε με λίγο μπούκοβο και πιπέρι. Προσθέτετε τις ντομάτες και ανακατεύετε ξανά.Βήμα 3
Ψήνετε για 15 λεπτά, βγάζετε το μπουγιουρντί από το φούρνο και με ένα κουτάλι ανοίγετε 3-4 τρύπες στην επιφάνεια του. Εκεί ρίχνετε από ένα αβγό, το κασέρι και γύρω τα ντοματίνια. Ψήνετε για ακόμη 10 λεπτά και σερβίρετε με λίγο ωμό ελαιόλαδο, θυμάρι και μπούκοβο.Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook