Μια κλασική και αγαπημένη επιλογή BBQ στην πιο εύκολη και νόστιμη εκδοχή της.
Υλικά
- 300 γρ. αρνίσιο κιμά, περασμένο δύο φορές
- 1 ασπράδι αυγού
- 4 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 1 μικρό κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
- 20 ml γάλα, πλήρες
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- ½ κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή, σε σκόνη
- ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
- 1/3 κουτ. γλυκού γλυκάνισο, σε κόκκους
- 3 κόκκους μπαχάρι
- ½ μικρό λεμόνι, το ξύσμα
- 1 ντομάτα κομμένη
- ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 150 γρ. πλιγούρι βρασμένο
Για το μίγμα μπαχαρικών
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Μπαχαρικά: Σε ένα μούλτι βάζουμε την κανέλα, τα δύο είδη πάπρικας, το γλυκάνισο, το μπαχάρι, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε
μέχρι να γίνουν πούδρα.
Βήμα 2
Αδειάζουμε το μίγμα μπαχαρικών σε ένα βαθύ μπολ και ύστερα ρίχνουμε μέσα τον κιμά, το ασπράδι, τα φύλλα δυόσμου, το δεντρολίβανο, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 3
Πλάθουμε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει και κατόπιν πλάθουμε κεμπάπ των 50 γρ. περίπου.
Βήμα 4
Τα ψήνουμε στο BBQ για περίπου 8΄-10΄ γυρίζοντάς τα τακτικά να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Εναλλακτικά, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή μια γκριλιέρα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 5΄ από την κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βήμα 5
Μόλις ψηθούν, τα σερβίρουμε ζεστά μαζί με ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και πλιγούρι βρασμένο.
Φωτογραφίες: Mike English