Όποιο είδος κρέατος κι αν επιλέξετε για βάση τους, τα μπιφτέκια είναι μια πολύ δημοφιλής πρόταση για το καθημερινό ή το κυριακάτικο τραπέζι. Η συγκεκριμένη είναι αρκετά πιο πικάντικη από το μέσο όρο κι έχει για βάση της αρνίσιο κιμά…
Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπoλ όλα τα υλικά και αλατίζετε ανάλογα. Zυμώνετε ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά, βρέχοντας κάθε τόσο τα χέρια σας για να μην κολλάει ο κιμάς.
Πλάθετε 8 με 10 μέτρια μπιφτέκια και τα τοποθετείτε σε ταψί που έχετε πρώτα λαδώσει. Bάζετε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνετε για 20 λεπτά μέχρι τα μπιφτέκια σας να σφίξουν λίγο και να ανακατευτούν τα αρώματα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα και ψήνετε τα μπιφτέκια για 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Στα 15 λεπτά τα γυρίζετε με τη βοήθεια σπάτουλας να ψηθούν και από την άλλη. Σερβίρετε τα μπιφτέκια μαζί με φρεσκοκομμένες φέτες ντομάτας και πράσινη σαλάτα. Συνοδεύετε με ψημένες πίτες και γαρνιτούρα της επιλογής σας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπoλ όλα τα υλικά και αλατίζετε ανάλογα. Zυμώνετε ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά, βρέχοντας κάθε τόσο τα χέρια σας για να μην κολλάει ο κιμάς.
Βήμα 2
Πλάθετε 8 με 10 μέτρια μπιφτέκια και τα τοποθετείτε σε ταψί που έχετε πρώτα λαδώσει. Bάζετε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνετε για 20 λεπτά μέχρι τα μπιφτέκια σας να σφίξουν λίγο και να ανακατευτούν τα αρώματα.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα και ψήνετε τα μπιφτέκια για 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Στα 15 λεπτά τα γυρίζετε με τη βοήθεια σπάτουλας να ψηθούν και από την άλλη. Σερβίρετε τα μπιφτέκια μαζί με φρεσκοκομμένες φέτες ντομάτας και πράσινη σαλάτα. Συνοδεύετε με ψημένες πίτες και γαρνιτούρα της επιλογής σας.