Ζεστή, βουτυράτη οφτή πατάτα και καπνιστή πέστροφα, ο μερακλίδικος τσιπουρομεζές που η παρέα θα αγαπήσει. Προσθέστε μπούκοβο και απολαύστε με παγωμένο τσίπουρο στα ποτήρια

Υλικά
- 3 μεγάλες πατάτες
- 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 3 κουτ. γλυκού βούτυρο
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού άνηθο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 150 γρ. καπνιστή πέστροφα, σπασμένη σε μικρότερα κομμάτια
- 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- ραπανάκια, κομμένα σε τέταρτα
- 6-7 καππαρόφυλλα
- μπούκοβο, προαιρετικά
- μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4-6
Για τις οφτές πατάτες
Για το σερβίρισμα
Tips
- Για οικονομία χρόνου, αρχικά βράζουμε τις πατάτες. Κατόπιν τις λαδώνουμε, τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε στο γκριλ για 15΄ ή τις ψήνουμε στη χόβολη μέχρι να μαλακώσουν.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C, πλένουμε και καθαρίζουμε με ζεστό νερό τις πατάτες. Τις βάζουμε σε μικρό σκεύος, τις τρυπάμε με πιρούνι παντού, τις λαδώνουμε με 2 κ.σ. λάδι, τις αλατίζουμε καλά και τις τρίβουμε.
Βήμα 2
Ψήνουμε τις πατάτες για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν μέχρι μέσα. Μέχρι να ψηθούν οι πατάτες, μαλακώνουμε σε ένα μπολάκι το βούτυρο με πιρούνι και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού και τον άνηθο.
Βήμα 3
Μόλις βγάλουμε τις πατάτες από τον φούρνο, τις χαράζουμε στη μέση και τις πιέζουμε να ανοίξουν, όπως θα κάναμε αν τις γεμίζαμε. Προσθέτουμε στο άνοιγμα από 1 κουτ. γλυκού μείγμα βουτύρου, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 4
Πανάρισμα: Γεμίζουμε με την πέστροφα, πασπαλίζουμε με τον άνηθο, προσθέτουμε πιπέρι και μπούκοβο αν το χρησιμοποιούμε.
Βήμα 5
Βάζουμε κάθε πατάτα σε πιάτο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα καππαρόφυλλα και τα ραπανάκια και σερβίρουμε.