Δοκιμάστε τα αχλάδια με ένα διαφορετικό τρόπο και ετοιμάστε ένα επιδόρπιο υψηλού επιπέδου, που θα εκπλήξει τους καλεσμένους σας.
Υλικά
- 4 αχλάδια (όχι ώριμα) καθαρισμένα
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο
- χυμό 1 λεμονιού
- 2 ποτήρια κρασί λευκό ξηρό
- 1 κουτ. σούπας φρέσκια κρέμα
- 2 φυλλαράκια λουίζα
- ½ κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Το επιδόρπιο συνοδεύεται με ένα μοσχάτο Λήμνου, το οποίο έχει αρκετή οξύτητα και αρώματα φρούτων.
Διαδικασία
Βήμα 1
Περνάτε ολόκληρα τα καθαρισμένα αχλάδια από το χυμό του λεμονιού και στη συνέχεια τα ραντίζετε με τη μαύρη ζάχαρη. Σοτάρετε τα αχλάδια στο βούτυρο και σβήνετε με το κρασί. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 15 λεπτά.Βήμα 2
Δύο λεπτά πριν από το τέλος, ρίχνετε την κρέμα, ανακατεύετε προσεκτικά, προσθέτετε τη λουίζα, αλάτι και πιπέρι. Συνοδεύετε με τυρί ροκφόρ.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey