Μια πρωτότυπη και εξαιρετικά νόστιμη συνταγή της Δέσποινας Σιγούνη, που μάλιστα κέρδισε το 7ο βραβείο στον μεγάλο διαγωνισμό μαγειρικής Cook…Eat…Love…Share & Win, στην κατηγορία Δημιουργική Κουζίνα.
Υλικά
- 1 πακέτο αρακά
- 1 πακέτο νιόκι
- 200γρ. μπέικον
- 200γρ. τυρί γκοργκοντζόλα
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 ματσάκι άνηθο
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- παρμεζάνα για πασπάλισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε σε μια μεσαία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο.
Βήμα 2
Στη συνέχεια, αφού έχετε ξεπλύνει τον αρακά, τον προσθέτετε μαζί με λίγο νερό, αλατίζετε και αφήνετε να βράσει.
Βήμα 3
Κόβετε σε κομματάκια το μπέικον και το σοτάρετε σε ένα τηγανάκι μέχρι να γίνει τραγανό. Αφού έχει βράσει ο αρακάς, τον μεταφέρετε στο τηγάνι με το μπέικον και προσθέτετε την γκοργκοντζόλα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το τυρί. Προσθέτετε τον φρεσκοκομμένο άνηθο.
Βήμα 4
Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο απ’ ότι γράφει η συσκευασία.
Βήμα 5
Ρίχνετε τα ζυμαρικά με μια κουταλιά του νερού στον αρακά και αφήνετε για λίγο μέχρι να δέσει. Σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστά και πασπαλίζετε με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.