Οι γαρίδες σαγανάκι είναι ένα πολύ νόστιμο μεζεδάκι για το ούζο ή το τσιπουράκι σας.
Υλικά
- 12 γαρίδες φρέσκιες, μετρίου μεγέθους
- 1 σφηνάκι ούζο
- 200γρ. φέτα τριμμένη
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 4 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε και καθαρίζετε τις γαρίδες κρατώντας την ουρά και το κεφάλι.Βήμα 2
Σοτάρετε τις γαρίδες στο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά, ανακατεύετε και σβήνετε με το ούζο.Βήμα 3
Αφαιρείτε τις γαρίδες από το σκεύος και ρίχνετε τις ντομάτες. Δυναμώνετε τη φωτιά και τις αφήνετε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.Βήμα 4
Ρίχνετε τις γαρίδες ξανά στο τηγάνι , ανακατεύετε και προσθέτετε τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και τη φέτα. Σβήνετε τη φωτιά και ανακατεύετε απαλά. Σερβίρετε και γαρνίρετε με μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey