clock icon
2:0'

Φιλέτα στήθους πάπιας με σάλτσα πορτοκάλι (σος Μπιγκαράντ)

Το στήθος της πάπιας χρειάζεται ειδική -ανατρεπτικής λογικής- τεχνική για να ψηθεί στο τηγάνι και οφείλει να βγει ανάμεσα σε medium rare και medium που επισημαίνεται αναλυτικά στη συνταγή. Όταν βγει ζουμερό είναι γαστρονομικά πολύτιμο πιάτο και εφόσον συνοδευτεί από μια γλυκόξινη σάλτσα φρούτων, όπως η αυθεντική Γαλλική σάλτσα πορτοκάλι ή αλλιώς, «σος μπιγκαράντ», μιλάμε για αριστούργημα. Υπόψη ότι η σάλτσα μπιγκαράντ δεν χρησιμοποιεί κανονικό πορτοκάλι, αλλά αρωματικά νεράντζια που θα κόψετε απ’ τις νεραντζιές στο δρόμο.