Αυτό το διάστημα τόσο τα μήλα, όσο και -κυρίως- τα πορτοκάλια βρίσκονται στην καλύτερή τους φάση. Γι’ αυτό και στο καθιερωμένο μας Poll στο Viber σάς θέσαμε ένα δίλημμα που αφορά τη χρήση αυτών των δυο φρούτων στη μαγειρική ή τη ζαχαροπλαστική.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η μάχη ήταν αρκετά δυνατή αλλά τα μήλα επικράτησαν εύκολα με ποσοστό που ξεπέρασε το 60% (συγκεκριμένα 61%), αφήνοντας τα πορτοκάλια στη δεύτερη θέση, με 39%.

Σας παρουσιάζουμε, επομένως συνταγές, πρωτίστως με το νικητήριο φρούτο!

Συνταγές με μήλα

Μπορεί να τα έχουμε συνδέσει κυρίως με τη ζαχαροπλαστική, αλλά τα μήλα ταιριάζουν τέλεια και σε αλμυρές παρασκευές ενώ δίνουν μια υπέροχη φρεσκάδα σε σαλάτες, γιορτινές ή μη:

Φτιάχνουμε μηλόπιτα με μέλι και αμύγδαλα

Έχετε όρεξη για ένα γλυκό; Τότε αυτή η μηλόπιτα είναι ό,τι πρέπει. Συνδυάζει το μήλο, με τα αμύγδαλα και το μέλι, σε έναν γευστικό αλλά και θρεπτικό επιδόρπιο, ό,τι πρέπει και για σνακ για τα παιδιά.

Λαχανοσαλάτα με μήλα και σταφίδες
Μια σαλάτα εποχής που μπορεί να σταθεί τόσο σε ένα καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο ή και εορταστικό τραπέζι.

Βελουτέ σελινόριζας με μήλα και κάστανα
Η ευγενική γεύση της σελινόριζας συνδυάζεται µε τα ζωηρά µήλα και τα γλυκά κάστανα δηµιουργώντας µια εξαίσια και ισορροπηµένη βελούδινη σούπα. Δεν παραλείπουµε τα τραγανά φύλλα φασκόµηλου!

Αν θέλετε να μάθετε πώς χρησιμοποιούμε τα μήλα στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, σας δίνουμε 12 συνταγές ακόμη συνταγές. 

Συνταγές με πορτοκάλια

Πάστα φλώρα με μαρμελάδα πορτοκάλι
Η πιο διάσημη γλυκιά τάρτα, με τα κλασικά «κορδονάκια» ζύμης σε χιαστί σχήμα στην επιφάνεια της, συνοδεύει εξαιρετικά καφέ και τσάι. Σε αυτή τη συνταγή τη φτιάχνουμε με μαρμελάδα πορτοκάλι, αν και μπορείτε να την αντικαταστήσετε με κουμ κουάτ αν έχετε.

Και το πορτοκάλι, όπως και το μήλο, ταιριάζει τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκές παρασκευές.

Σούπα με πορτοκάλι και καρότο
Αυτή είναι μια σούπερ σούπα πορτοκαλιού! Συνδυάστε έξι απλά συστατικά μαζί για να φτιάξετε ένα ζωντανό μεσημεριανό γεύμα με λίγες θερμίδες.