Το καλοκαίρι μάς χαρίζει απλόχερα φρούτα με ποικιλία αρωμάτων, χρωμάτων και γεύσεων που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Στο καθιερωμένο εβδομαδιαίο κουίζ στο Viber σάς θέσαμε ένα ερώτημα με πρωταγωνιστές δυο αγαπημένα φρούτα του Αυγούστου. Το δίλημμα τέθηκε ανάμεσα στο σύκο και το σταφύλι. Η μάχη ήταν πραγματικά πολύ σκληρή αλλά εντέλει επικράτησε το σύκο με ποσοστό λίγο παραπάνω από 50% έναντι του 48% που συγκέντρωσε το σταφύλι.

Όποιο φρούτο από τα 2 κι αν προτιμάτε, εμείς βρήκαμε για εσάς συνταγές, αλμυρές και γλυκές, με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα αυτά φρούτα για να τα απολαμβάνετε σε κάθε καλοκαιρινό τραπέζι.

Συνταγές με σύκο

Μαρμελάδα σύκο
Χωρίς υπερβολή, η τοπ μαρμελάδα του καλοκαιριού!

Εύκολη σαλάτα με σύκο, κατσικίσιο τυρί και φιστίκια Αιγίνης
Η συνταγή για σαλάτα με σύκο, κατσικίσιο τυρί και φιστίκια είναι πραγματικά γρήγορη και εύκολη στην παρασκευή της. Είναι ιδανική για ένα δείπνο καθώς έχει λιγότερες από 300 θερμίδες, αλλά αποτελεί και μια ενδιαφέρουσα λύση για το ταπεράκι του γραφείου.

Chutney σύκου
Τα chutneys δίνουν μια διαφορετική νότα στο τραπέζι συνοδεύοντας κρέατα, πουλερικά, τυριά, αλλαντικά, θαλασσινά και λαχανικά. Τώρα λοιπόν που τα σύκα είναι στα καλύτερά τους, τα κάνουμε chutney!

Συνταγές με σταφύλι

Εύκολο cheesecake σταφύλι
Ένα νόστιμο cheesecake με το φρούτο που πρωταγωνιστεί αυτήν την εποχή, το σταφύλι. Μια συνταγή από τον Μαστερσέφ Λάμπρο Βακιάρο.

Σαλάτα granola με κινόα, σταφύλι και μπουτάκια κοτόπουλου
Αυτή η θρεπτική σαλάτα ταιριάζει υπέροχα με το σταφύλι, ενώ μπορεί να φαγωθεί ως πλήρες γεύμα αλλά και ως συνοδευτικό κάποιου κρέατος.

Λικέρ με σταφύλια
Φτιάξτε με τα διαθέσιμα σε αφθονία σταφύλια αλλά και με πετιμέζι πρωτότυπες και τόσο αγαπημένες σε άλλες εποχές συνταγές…