Στο καθιερωμένο μας κουίζ της Τετάρτης στο  Viber, σας καλέσαμε να επιλέξετε ανάμεσα σε δυο αγαπημένα φρούτα, που κυριαρχούν σε πολλά γλυκά όχι μόνο την εποχή τους αλλά και όλον τον χρόνο: φράουλες ή βερίκοκα. Οι φράουλες έχουν κυκλοφορήσει εδώ και καιρό, τα βερίκοκα ξεκινούν δειλά δειλά να κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ θα κυριαρχήσουν προς τα τέλη του μήνα. Ίσως γι’ αυτό η νίκη της φράουλας ήταν καθηλωτική! Με ποσοστό που σχεδόν άγγιξε το 70% είναι πρώτες στις προτιμήσεις σας!

Kαι επειδή σας αρέσουν, καθώς φαίνεται, πολύ οι φράουλες, σας δίνουμε όχι μόνο 3 αλλά 5 γλυκές συνταγές:

Τιραμισού ανοιξιάτικο με φράουλες
Φτιάχνουμε δροσερό και απολαυστικό τυραμισού με τις φράουλες, που βρίσκονται στην καλύτερή τους φάση αυτή την εποχή.

Δροσερή τάρτα με φράουλες και κρέμα
Τάρτα φράουλα υπερπαραγωγή. Τραγανή βάση, βελούδινη κρέμα πατισερί και τζελ φράουλας που στάζει μέλι. Και ναι, γίνεται τόσο εύκολα όσο εξηγεί ο Λάμπρος Βακιάρος. Magnifique!

Μιλφέιγ με μαριναρισμένες φράουλες, κρέμα τυριού και αμύγδαλα
Ψάχνετε κάτι γλυκό στο σπίτι και το ψυγείο είναι άδειο; Το πιο εύκολο σπιτικό μιλφέιγ με φράουλες που έχετε ετοιμάζει. Μέχρι να χτυπήσετε την κρέμα ψήθηκε και το φύλλο!

Γιαουρτοζελέ με φράουλες
Δροσερό και απολαυστικό γιαουρτοζελέ με φράουλες και σε light εκδοχή.

Και ένα smoothie:

Vegan smoothie φράουλα μπανάνα
Το αγαπημένο smoothie φράουλα-μπανάνα σε vegan εκδοχή με γάλα αμυγδάλου και τόφου, που του δίνει κρεμώδη υφή. Η κάθε μερίδα έχει μόλις 121 θερμίδες, ιδανικό και για περίοδο διατροφής.