Στο χθεσινό κουίζ στο viber σάς θέσαμε ένα ερώτημα που αφορά τα φρούτα που ξεκινούν στο τέλος της άνοιξης και πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, και σχεδόν όλο το καλοκαίρι. Αυτή τη φορά δεν θέσαμε ακριβώς δίλημμα καθώς κληθήκατε να επιλέξετε ανάμεσα σε 3 αγαπημένα φρούτα που έχουν αρχίσει δειλά δειλά να εμφανίζονται στους πάγκους των λαϊκών αγορών: κεράσια, βερίκοκα, ροδάκινα. Η νίκη ήταν ξεκάθαρη για ένα από τα 3 ενώ το υπόλοιπο ποσοστό μοιράστηκε ισόποσα στα άλλα δυο. Με 51% επικράτησαν τα κεράσια, ενώ τα βερίκοκα και τα ροδάκινα συγκέντρωσαν 25 και 24% αντίστοιχα!

Εμείς βρήκαμε συνταγές με κεράσια και σας τις δίνουμε παρακάτω, ενώ τα φρούτα που σχεδόν ισοβάθμησαν στη δεύτερη θέση θα αντιπροσωπευθούν από δυο συνταγές, μια αλμυρή και μια γλυκιά.

Δείτε παρακάτω τις επιλογές μας:

Συνταγές με κεράσια

Μυζηθροκεφτέδες με γλιστρίδα και κεράσια
Ετοιμάζουμε υπέροχους, αρωματικούς μυζηθροκεφτέδες και τους συνοδεύουμε με σαλάτα γλιστρίδας και κερασιών.

Αναψυκτικό με κεράσια και υποβρύχιο μαστίχα
Ένα δροσιστικό ποτό με κεράσια και το αγαπημένο μας γλυκό κουταλιού βανίλια. Το καλοκαίρι σε ένα ποτήρι!

Τούρτα με κεράσια, μασκαρπόνε και πουράκια
Μια εντυπωσιακή τούρτα με κεράσια, ιδανική για καλοκαιρινά γενέθλια.

Συνταγές με ροδάκινα

Δεύτερα στη βαθμολογία, μια… ανάσα μπροστά από τα βερίκοκα, ήρθαν τα ροδάκινα. Οπότε σας δίνουμε δυο συνταγές: μια αλμυρή και μια γλυκιά.

Ψητά ροδάκινα με κατσικίσιο τυρί
Τα ψητά ροδάκινα με κατσικίσιο τυρί είναι ο τέλειος μεζές για τη μπίρα σας. Το κατσικίσιο τυρί αναμειγνύεται με τα ροδάκινα με τον πιο αρμονικό τρόπο και το αποτέλεσμα συναρπάζει.

Τάρτα ροδάκινο με καρύδα και λάιμ
Ιδιαίτερη αυτή η τάρτα με πρωταγωνιστή το ροδάκινο και εντυπωσιακή σε εμφάνιση, ιδανική για ένα καλοκαιρινό κάλεσμα στη βεράντα.

Συνταγές με βερίκοκα

Τελευταίο και… καταϊδρωμένο ήρθε το βερίκοκο στην προτίμησή σας. Έτσι λοιπόν θα σας δώσουμε πάλι μια αλμυρή και μια γλυκιά συνταγή.

Πιτάκια με βερίκοκα, τυρί και δυόσμο
Συνταγή με πολλές παραλλαγές που μπορεί να παρουσιαστεί ως αλμυρό ή γλυκό πιάτο.

Πώς να φτιάξετε μαρμελάδα βερίκοκο
Τα βερίκοκα είναι ένα θρεπτικό αλλά και πολύ γευστικό καλοκαιρινό φρούτο που ταιριάζει σε πολλά γλυκά αλλά μπορεί να γίνει και μαρμελάδα για να συνοδεύσει το πρωινό σας ή το brunch ή να χρησιμεύσει για να φτιάξετε την τέλεια πάστα φλώρα. Αν έχετε συνηθίσει να τρώτε μαρμελάδες που φτιάχνει η μητέρα σας ή η γιαγιά σας, μπορείτε εύκολα να ακολουθήσετε την οικογενειακή παράδοση και να ετοιμάσετε την πιο τέλεια σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο.