Στο καθιερωμένο γκάλοπ της Τετάρτης στο Viber, σας ρωτήσαμε τι σας αρέσει να τρώτε περισσότερο, πίτσα ή καλτσόνε; Η πίτσα βγήκε μπροστά από την αρχή της ψηφοφορίας αφήνοντας πολύ πίσω το καλτσόνε. Το ποσοστό της πίτσας έφτασε στο 84% και του καλτσόνε στο 16%.

Και τα δύο είδη, είναι εξαιρετικά δημοφιλή σε όλον τον κόσμο και λόγω της ευελιξίας τους, δεν υπάρχει περιορισμός στους συνδυασμούς που μπορούμε να κάνουμε.

Η πίτσα, είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα φαγητά στον κόσμο, ένα κοινό είδος φαστ φουντ. Είναι τόσο δημοφιλής, που δεν χρειάζεται να πάμε οπωσδήποτε σε πιτσαρία για να την απολαύσουμε. Την ετοιμάζουμε εύκολα στο σπίτι, την βρίσκουμε κατεψυγμένη και έτοιμη για ψήσιμο στα σουπερμάρκετ, την αγοράζουμε σε κομμάτι ή ατομική στον φούρνο της γειτονιάς, προμηθευόμαστε διάφορα ζυμάρια από καταστήματα τροφίμων και προσθέτουμε τα δικά μας υλικά.

Το καλτσόνε είναι μια παραλλαγή της πίτσας όμως, δεν την φτάνει σε δημοτικότητα, όπως φάνηκε και από το γκάλοπ. Ουσιαστικά είναι πίτσα, αλλά με τα υλικά του κλεισμένα μέσα στο ζυμάρι. Σε επίπεδο νοστιμιάς, δεν έχει να ζηλέψει κάτι από την πίτσα, εκτός ίσως από το το γεγονός ότι στην πίτσα τα υλικά ξεροψήνονται από την φωτιά, ενώ στο καλτσόνε είναι προστατευμένα μέσα στη ζύμη. Όμως και σε εμφάνιση, η πίτσα είναι πολύ πιο εντυπωσιακή και το γεγονός ότι μπορεί κανείς να δει τι περιέχει, την κάνει ακόμα πιο δημοφιλή.

Έχουμε συγκεντρώσει 3 συνταγές για πίτσα και 3 για καλτσόνε για να δοκιμάσετε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο.

Πίτσα με κοτόπουλο, μανιτάρια και σπανάκι
Η πίτσα είναι από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Ετοιμάζουμε πίτσα με φρέσκα μανιτάρια, κοτόπουλο και σπανάκι.

Ατομικές πίτσες με πίτες από σουβλάκι
Οι πίτες για σουβλάκια γίνονται υπέροχη βάση για ατομικές πίτσες. Δοκιμάζουμε την συνταγή με λουκάνικο, πιπεριά, μοτσαρέλα και θυμάρι.

Πίτσα με λεπτή ζύμη, μοτσαρέλα και ντομάτα
Φουρνίζουμε πίτσα με λεπτή ζύμη, όπως την φτιάχνουν και στην Ιταλία. Προσθέτουμε μοτσαρέλα, ντομάτα και παρμεζάνα και απολαμβάνουμε.

Και 3 συνταγές για καλτσόνε

Πανεύκολη πίτσα καλτσόνε με γέμιση τόνου
Ετοιμάζουμε σπιτικό καλτσόνε με τόνο και απολαμβάνουμε την ελαφριά εκδοχή και συνδυάζουμε με λίγα λαχανικά συνδυαστικά για να έχουμε μια πιο υγιεινό γεύμα.

Πίτσα μαργαρίτα «στρόμπολι»
Υπέροχο και ιδανικό για τα παιδιά αυτή η κλειστή πίτσα. Μια διαφορετική εκδοχή της πίτσας Μαργαρίτα, για το σχολικό γεύμα.

Καλτσόνε με μοτσαρέλα και σαλάμι Μιλάνου
Αφράτη και λαχταριστή σκεπαστή πίτσα, η οποία ξεχειλίζει τυρί και υπόσχεται μεγάλα χαμόγελα μεταξύ μικρών και μεγάλων.