Υπάρχει άραγε πιο χειμερινό πιάτο από μια ζεστή καλομαγειρεμένη σούπα;
Ο βασιλιάς του comfort food κάνει το σπίτι να μυρίζει «σπίτι» και μας τυλίγει σαν μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά σε ένα σύννεφο θαλπωρής.
Και επειδή αυτές οι μέρες του Γενάρη είναι πολύ κρύες, σκεφτήκαμε να σας ρωτήσουμε αν προτιμάτε την ψαρόσουπα ή την κρεατόσουπα για να σας δώσουμε μυστικά και συνταγές για να φτιάξετε τις πιο νόστιμες σούπες.
Στην ερώτηση, λοιπόν, κρεατόσουπα ή ψαρόσουπα, σε ποσοστό 59% απαντήσατε ότι προτιμάτε την κρεατόσουπα.
Κι εμείς βρήκαμε συνταγές για νόστιμες κρεατόσουπες σε διάφορες παραλλαγές: κρεατόσουπα με σελινόριζα αυγολέμονο, μοσχαρόσουπα με λαχανικά και γλυκό τραχανά και την αγαπημένη Γκούλας, την διάσημη κρεατόσουπα της Ουγγαρίας που έχει κατακτήσει όλον τον κόσμο.
Να τις ετοιμάσετε και να τις απολαύσετε!
Κρεατόσουπα με σελινόριζα αβγολέμονο
Μια νόστιμη σούπα που μπορείτε να ετοιμάσετε με μοσχάρι ή και ποικιλία κρεάτων χειμερινά λαχανικά, όπως το πράσο, το σέλερι και η σελινόριζα.
Μοσχαρόσουπα με λαχανικά και γλυκό τραχανά
Μια θρεπτική και δυναμωτική κρεατόσουπα που γίνεται βάλσαμο με τον γλυκό τραχανά!
Το εθνικό πιάτο της Ουγγαρίας έχει τις ρίζες του στον Μεσαίωνα και είναι μαζί με την ιταλική μινεστρόνε ίσως η πιο διάσημη ευρωπαϊκή σούπα. Αξίζει να την δοκιμάσετε!
Δείτε επίσης:
Λαχανικά ωμά ή μαγειρεμένα; Τι επιλέγουν οι αναγνώστες του Olivemagazine.gr;
Μήλα ή αχλάδια; Ποιο φρούτο προτιμούν οι αναγνώστες του Olivemagazine.gr;