Ήρθαν στα χέρια μας οι εντυπωσιακές σε εμφάνιση, αλλά και σε γεύση μπάρες Holigreen και σπεύσαμε να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτές και τη διαδικασία παρασκευής τους.

Δεν έχουν συμπληρώσει ούτε δύο χρόνια κυκλοφορίας στην αγορά κι έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν τόσο σε διεθνείς, όσο και σε εγχώριους διαγωνισμούς τόσο για τους γευστικούς τους συνδυασμούς, όσο και για τον χειροποίητο, ακατέργαστο τρόπο παρασκευής τους. Εμείς μιλήσαμε με την Πηνελόπη Κατσανίκου, που βρίσκεται πίσω από αυτές και μάθαμε περισσότερα.

Οι βασικές τους αξίες

Από το όνομα της εταιρείας, Holigreen Snacks & Flavors, καταλαβαίνει κανείς τις βασικές τους αξίες, αφού προκύπτει από το Holi δηλαδή Holistic, που σημαίνει ολιστικός και αναφέρεται στον ισορροπημένο τρόπο ζωής, που περιλαμβάνει εκτός από τη διατροφή την άσκηση, την επαφή με τη φύση, την πνευματικότητα και το ευ ζην. Όσο για το δεύτερο συνθετικό, το green, σημαίνει πράσινος και περιλαμβάνει την οικολογική συνείδηση και τον σεβασμό στο περιβάλλον, που αποτελεί βασική αξία της εταιρείας.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2022, όταν λάνσαραν στην αγορά τις πρώτες τους μπάρες, κατευθείαν από την κουζίνα του σπιτιού τους, έπειτα από πολλούς πειραματισμούς σε σχέση με τη γεύση και τον συνδυασμό των πρώτων υλών. Η γεύση αποτέλεσε βασικό κριτήριο για να καταλήξουν στο τελικό προϊόν, αλλά δεν ήταν το μοναδικό κριτήριο. Στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα, τα οποία πέραν της γεύσης έχουν οφέλη και για τον οργανισμό, όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία κ.λπ. τα οποία δίνουν ενέργεια και καλύτερη πνευματική και σωματική απόδοση με τα χαμηλότερα λιπαρά.

Σημαντικό κριτήριο, επίσης, ήταν η επιλογή εκλεκτών πρώτων υλών, επομένως αξιόπιστων προμηθευτών, καθώς η πρώτη ύλη είναι καίριας σημασίας για το γευστικό και ποιοτικό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιούν κυρίως βιολογικές πρώτες ύλες και βασιλικό χουρμά. Επομένως όλα τα παραπάνω απαιτούσαν έρευνα, προσπάθεια, συνεργασία με ειδικούς στον τομέα της διατροφής (όπως διατροφολόγοι και τεχνολόγοι τροφίμων), πολλές δοκιμές και αναλύσεις εργαστηριακές τα οποία χρειάστηκαν αρκετό χρόνο, τουλάχιστον ένα έτος πριν την κυκλοφορία των προϊόντων.

Αυτό που έμαθαν κατά τη διαδικασία της προετοιμασίας είναι ότι κανένα καλό αποτέλεσμα δεν έρχεται χωρίς πολλή δουλειά και σωστή ομάδα. Αυτό το επιβεβαίωσε η πολύ θετική ανταπόκριση των καταναλωτών αλλά και οι 2 βραβεύσεις τους μέχρι στιγμής, η μία στον παγκόσμιο διαγωνισμό του Λονδίνου «Guild of Fine Food» με το βραβείο «Great Taste» για τη χειροποίητη μπάρα πρωτεΐνης Μπισκότο-Φράουλα και η δεύτερη στον ελληνικό διαγωνισμό gourmet exhibition, όπου βραβεύτηκαν οι χειροποίητες μπάρες ενέργειας λεμόνι -τζίντζερ και κακάο –βύσσινο.

Τι σημαίνει ακατέργαστες μπάρες;

Οι μπάρες που παράγουν είναι ακατέργαστες, δηλαδή ωμές και συνεπώς δεν έχουν υποστεί καμία θερμική επεξεργασία. Ο λόγος είναι για να διατηρούν αναλλοίωτα τα θρεπτικά τους συστατικά.
Όλες τους οι μπάρες είναι χειροποίητες, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, χωρίς γλουτένη, vegan με 100% φυσικά συστατικά. Γι’ αυτό τον λόγο χρειάστηκε μεγάλο χρονικό διάστημα έρευνας και δοκιμών, ώστε να καταλήξουν στο τελικό προϊόν, το οποίο να είναι υγιεινό αλλά και νόστιμο. Όσον αφορά τη γεύση η κατάλληλη επιλογή των πρώτων υλών είναι βασικός παράγοντας, καθώς επιλέγουν ποιοτικές και βιολογικές κυρίως πρώτες ύλες.

Τι υποκατάστατα ζάχαρης χρησιμοποιούν;

Τα προϊόντα αυτά δεν έχουν καθόλου προσθήκη ζάχαρης, επομένως το γλυκαντικό που περιλαμβάνουν είναι ο βασιλικός χουρμάς, ο οποίος αποτελεί βασικό συστατικό τους. Ακόμη, χρησιμοποιούν το σιρόπι αγαύης ή πάστες από φρούτα, που έχουν δημιουργήσει στη καινούργια premium σειρά τους, όπως πάστα βερίκοκου στη μπάρα πρωτεϊνης Peachy και πάστα σύκου στη μπάρα Green Earth.

Πόσες διαφορετικές γεύσεις διαθέτουν;

Έχουν καταφέρει να αναπτύξουν τη γκάμα των προϊόντων τους με 10 κωδικούς, οι οποίοι είναι εντελώς διαφορετικοί, τόσο σε σχέση με ήδη υπάρχουσες μπάρες του εμπορίου, όσο και μεταξύ τους. Με τον τρόπο αυτό καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γευστικών προτιμήσεων των καταναλωτών. Αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός τους, να καλύπτουν γευστικά το καταναλωτικό κοινό που επιθυμεί ένα υγιεινό, θρεπτικό και νόστιμο σνακ μέσα στη μέρα του. Έτσι, κάθε γεύση έχει τους «φανατικούς» οπαδούς της.

Συγκεκριμένα, έχουν στην πρώτη σειρά που λανσάρανε 2 κωδικούς ενέργειας (λεμόνι-τζίντζερ και κακάο-βύσσινο) και 2 κωδικούς πρωτεΐνης (μπισκότο-φράουλα και διπλή σοκολάτα). Πρόσφατα, κυκλοφόρησαν και την Premium σειρά τους, η οποία περιλαμβάνει ξεχωριστούς συνδυασμούς πρώτων υλών, όπως βατόμουρα με μπλε βιολογικό τσάι μάτσα, σμέουρα και κόκκινα φρούτα με superfoods όπως το ιπποφαές κτλ όπου οι 3 μπάρες είναι υψηλής πρωτεϊνης (Indi Blue, Red Forest, Peachy) και οι άλλες 3 ενέργειας (Incas, Hawaian wave και Green Earth).

Πιο αναλυτικά μπορεί κανείς να δει τα προϊόντα με τα συστατικά τους και τον διατροφικό πίνακα στο site τους www.holigreen.gr, που λειτουργεί και ως eshop για ηλεκτρονικές παραγγελίες. Η ελάχιστη παραγγελία είναι 12 τεμάχια της επιλογής του καταναλωτή.

info
Μεταμορφώσεως 11, Κορδελιό, τηλ. 2310 762512.