Με έδρα τις Κυκλάδες, τα Aegean Herbs  μάς προσφέρουν ένα γευστικό και αρωματικό ταξίδι στο Αιγαίο.

Η Αμοργός κρατάει πολλά κρυμμένα. Και κάθε που διαλέγει να σου φανερώσει ένα από τα μυστικά της, τότε σε μαθαίνει και κάτι για τον εαυτό σου»: αυτά, και άλλα πολύ ιδιαίτερα λόγια, βρίσκονται στο φροντισμένο site της Aegean Herbs, επτάχρονης εταιρείας που εδρεύει στο πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί. Ο Αλέξανδρος Καλουτάς, «ιδιοκτήτης -και σχεδόν μοναδικός εργαζόμενος- της Aegean Herbs στην Αμοργό», όπως μας συστήνεται, μας μιλά για τη φιλοσοφία γύρω από τα ξεχωριστά προϊόντα του. Αν και πρόκειται λοιπόν για επιχείρηση-one man show, κάνει τον γύρο του Αιγαίου μέσα από ιδιαίτερες γεύσεις και μυρωδιές του κάθε τόπου και εξάγει συστηματικά και σε άλλες χώρες.

«Τα περισσότερα προϊόντα μας βασίζονται σε βότανα δικής μας καλλιέργειας. Όσο για τα είδη άλλων παραγωγών που έχουμε επιλέξει να εντάξουμε στην γκάμα μας, φυσικά το πρώτο κριτήριο είναι ποιοτικό. Με σιγουριά λέω ότι αν υπάρχουν ποιοτικώς καλύτερα προϊόντα, τότε είναι από παραγωγούς που δεν έχουμε εντοπίσει ακόμα! Θέλουμε οι παραγωγοί με τους οποίους συνεργαζόμαστε να μοιράζονται τη φιλοσοφία μας για τις ήπιες μορφές καλλιέργειας, να παράγουν προϊόντα με φυσικές ή βιολογικές πρακτικές, που συμβάλλουν στη διατήρηση της μοναδικής χλωρίδας του Αιγαίου. Γι’ αυτό και οι ποσότητες που διαθέτουμε είναι περιορισμένες» εξηγεί.

Αρώματα Αιγαίου
Μας μιλά για κάποια προϊόντα που ο ίδιος ξεχωρίζει: «Τα καμάρια μας είναι η άγρια ρίγανη της Αμοργού και το αμοργιανό φασκόμηλο, είδη ενδημικά του νησιού με πραγματικά πολύ ξεχωριστά ποιοτικά χαρακτηριστικά και εντυπωσιακό άρωμα. Ξεχωρίζω, επίσης, τα θαλασσινά αλάτια μας με αρωματικά βότανα από τα νησιά. Πολύ δημοφιλή είναι και τα ιδιαίτερα μείγματα (για τσάι) που ετοιμάζουμε από ελληνικά βότανα, τα περισσότερα δικής μας καλλιέργειας».

Η λίστα είναι εντυπωσιακή: θυμάρι Λήμνου, μαλοτήρα Κρήτης, φλισκούνι Χίου, δίκταμο Πάρου, μελισσόχορτο Νάξου, μαντζουράνα Σύρου, αρωματικά αλάτια με ούζο και μάραθο / με θρούμπι και μπούκοβο / με μαντζουράνα και λιαστό ντοματάκι και μείγματα βοτάνων με ευεργετικές ιδιότητες στο δέρμα, στη ρύθμιση της χοληστερίνης, στην ψυχική διάθεση, στην ευεξία, στους μυϊκούς πόνους κ.ά. Ο τρόπος παραγωγής των Aegean Herbs «είναι χαμηλού ενεργειακού αποτυπώματος, έντιμος και συμβάλλει στη διατήρηση της βιοποικιλότητας στα σπάνια και ευαίσθητα οικοσυστήματα των νησιών. Όσο για τις συσκευασίες, υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους έχουμε δώσει ιδιαίτερη σημασία και στο αισθητικό κομμάτι. Ο πρώτος είναι για να ξεχωρίζουν στο ράφι, έτσι διευκολύνουμε τους πελάτες μας, που είναι τα καταστήματα. Ο δεύτερος ότι είναι ωραίο να βλέπουμε όμορφα πράγματα γύρω μας. Έτσι δεν είναι;».

info
Τα προϊόντα τα βρίσκουμε στα eshops My Greek Taste για την Ελλάδα και Melpas épicerie Grecque για την Ευρώπη και στο www. aegeanherbs.com.

Δείτε επίσης:
Από βιομηχανικός σχεδιαστής στο Παρίσι ελαιοπαραγωγός στην Κέρκυρα

Πώς η Χάρις από επιτυχημένη τραπεζικός στην Τρίπολη τα παράτησε όλα για τη γλύκα της παραγωγής

Ο Νικόλαος Πήττας από τη Σάμο έβαλε το σνακ των αρχαίων θεών σε βαζάκια