Η Φωτεινή Χατζή βρίσκεται στο τιμόνι της οικογενειακής επιχείρησης αποξήρανσης φρούτων και λαχανικών, Idiotropa.

«Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια τεράστια προσπάθεια ώστε να εξαλειφθούν τα στερεότυπα που υπάρχουν για τις γυναίκες επιχειρηματίες. Η χώρα μας είναι πίσω ακόμα σε σχέση με τις αναπτυγμένες χώρες τις Ε.Ε. διότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο να ισορροπήσουν οικογένεια και καριέρα αλλά και στην εύρεση κεφαλαίου. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος, αλλά γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε αυτό να αλλάξει. Εγώ προσωπικά αλλά και η δική μου γενιά γενικότερα είναι πιο τυχερή διότι δεν μας μεγάλωσαν με στόχο να γίνουμε μόνο μητέρες και καλές σύζυγοι, αλλά ως δυνατούς και ανεξάρτητους ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να εξελιχθούν επαγγελματικά και να καταφέρουν την καριέρα που επιθυμούν.

Είναι γνωστό άλλωστε πως οι γυναίκες διακρίνονται για την ανάληψη πολλών ευθυνών συγχρόνως, το όραμα, την ικανότητα να χτίζουν ισχυρές διαπροσωπικές σχέσεις, καλύτερο συνδυασμό διαίσθησης και λογικής, τάση για συνεχή γνώση και αυτοβελτίωση, υψηλή προσαρμοστικότητα, ικανότητα στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, ύπαρξη αλληλεγγύης μεταξύ γυναικών, καλύτερη επικοινωνία, περισσότερη σκέψη για τις ανάγκες της επιχείρησης και πολλά άλλα χαρακτηριστικά που τις καθιστούν ικανές και καλές επιχειρηματίες. Ο κλάδος μας χρειάζεται περισσότερες γυναίκες, είτε είναι επιχειρηματίες, είτε παραγωγοί, είτε μαγείρισσες, διότι έχουν πολλά να προσφέρουν με τις ικανότητες και τις γνώσεις τους αλλά και να βοηθήσουν στην προσπάθεια αναίρεσης στερεοτύπων και ακύρωσης μύθων.»

Λίγα λογια για τα Idiotropa
Λιαστές ντομάτες, αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά, σάλτσες, μαρμελάδες και το νέο καμάρι της οικογενειακής επιχείρησης, μία τετράδα από πολύ νόστιμα πατέ (λαχανικών, ντομάτας, πιπεριάς και πιπεριάς καυτερής) κλείνουν τη φρεσκάδα μέσα σε βαζάκια και σακουλάκια, αξιοποιώντας τη γνώση των παλιών. Η οικογενειακή επιχείρηση ιδρύθηκε το 1993, βασισμένη την τακτική των παλαιότερων γενεών περί αποξήρανσης φρούτων και λαχανικών. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία των παλιών και τη δύναμη της σύγχρονης τεχνολογίας, αποξηραίνουν φρούτα και λαχανικά με θερμό αέρα. 

Ως εταιρεία, στοχεύουν στη δημιουργία ιδιαίτερων, ίσως και ιδιότροπων γεύσεων, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών ουρανίσκων. Έτσι καταλήξανε στην ονομασία Ιdiotropa.

info
Τα προϊόντα θα τα βρείτε μέσω του site idiotropa.gr και στις σελίδες Facebook Idiotropa και Instagram idiotropa.gr