Στον ελαιώνα της Μάκρης η οικογένεια Αδαμίδη ζει στον και από τον ελαιώνα της στη Θράκη, παράγοντας το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τις ελιές Konos.

Ο Δημήτρης Αδαμίδης μαζί με τους αδελφούς του Βασίλη και Άγγελο, μεγάλωσε μέσα στον παραδοσιακό ελαιώνα της οικογένειας. «Κυριολεκτικά κάναμε τα πρώτα μας βήματα ανάμεσα σε υπεραιωνόβια αλλά και νεότερα δενδρύλλια του κτήματός μας, γεγονός που ομολογουμένως μας ένωσε με τη φύση και τον μαγικό κόσμο της ελιάς. Η καλλιέργεια και φροντίδα αυτών των αγέρωχων δέντρων αποτελεί τρόπο ζωής για εμάς και δρόμο συνεχούς εξέλιξης. Τα τελευταία πέντε χρόνια ακόμη περισσότερο, καθώς δημιουργήσαμε και έχουμε να διαχειριστούμε μια πλήρως καθετοποιημένη οικογενειακή επιχείρηση, κάτι που απαιτεί προσπάθεια με περίσσιο ζήλο».

Οι ελαιώνες της Μάκρης
«O Νομός Εβρου, και συγκεκριμένα η περιοχή της Αλεξανδρούπολης, είναι το βορειότερο και μοναδικό σημείο της Ελλάδας όπου φύεται και καλλιεργείται η τοπική ποικιλία ελιάς Μάκρης μετρώντας πλέον χιλιάδες χρόνια. Έχουμε την τύχη θα πω, αν και ήταν θέμα επιλογής των προγόνων μας, να βρισκόμαστε σε αυτή την ιδιαίτερη περιοχή για περισσότερες από τέσσερις γενιές πλέον και να αξιοποιούμε τον πλούτο που μας παρέχει. Στη διαμόρφωση των τελικών προϊόντων που παράγουμε στον λόφο Κώνο (τοπωνύμιο από το οποίο εμπνευστήκαμε και την επωνυμία μας) καθοριστικό ρόλο παίζουν τόσο το σύνολο των τοπικών ατμοσφαιρικών συνθηκών με τα διάφορα
κύματα υγρασίας όσο και το σχιστολιθικό υπέδαφος του λόφου. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τοπικής ποικιλίας Μάκρης είναι τα ντελικάτα, φρουτώδη αρώματα, με πολυπλοκότητα και μακρά επίγευση. Εξάγουμε εν ψυχρώ το
ελαιόλαδο κατά την περίοδο της συγκομιδής, λίγες μόλις ώρες μετά την ημερήσια συλλογή των καρπών, στο δικό μας ελαιοτριβείο. Αυτό το γεγονός διασφαλίζει την έλλειψη καταπόνησης στους ελαιόκαρπους. Αρώματα ντομάτας, μήλου, λουλουδιών και πράσινο καρύδι γεμίζουν τη μύτη. Το ντελικάτο πικρό και η φρέσκια αίσθηση πικάντικου πιστεύουμε ότι προκαλούν μια πραγματική γαστρονομική εμπειρία».

Η φιλοσοφία
«Ενημέρωση, εκπαίδευση, πειραματισμός, προγραμματισμός, φιλοσοφία. Αυτές οι λέξεις, ανάμεσα σε άλλες, αποτελούν τη βάση στο δικό μας εγχείρημα. Προσπαθούμε να διαχειριζόμαστε κάθε χρονιά σαν μια νέα και να λαμβάνουμε το βέλτιστο από αυτά που μπορεί να μας προσφέρει. Τα τελευταία χρόνια αυτό που προσπαθούμε πιο έντονα από ποτέ είναι η προσαρμογή στις νέες ακραίες κλιματολογικές συνθήκες που ξεπροβάλλουν. Δεν υπάρχει μαγικό συστατικό στον δρόμο προς την παραγωγή προϊόντων ανωτέρας ποιότητας. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που εμείς, ως παραγωγοί, παρέχουμε κινείται σε ένα μεγάλο φάσμα. Από άγουρο με περισσότερες εντάσεις και αιχμηρά αρώματα που αναδεικνύει ιδιαίτερα εδέσματα και παρασκευές όταν χρησιμοποιείται σωστά, καθώς και σε πιο ήπιο για μεγαλύτερο εύρος χρήσης στα καθημερινά γεύματα των καταναλωτών. Ακόμη, κάνουμε ιδιαίτερη προσπάθεια να ξανασυστήσουμε τις επιτραπέζιες ελιές, κυρίως στους νέους. Στις δικές μας παρασκευές διαχειριζόμαστε την ελιά με διαφορετικό τρόπο για τον λόγο αυτό. Τις επεξεργαζόμαστε ως φρούτα όπως και είναι».

Τα προϊόντα θα τα βρείτε: Facebook, Instagram, Twitter στο @konoshill και στο www.konoshill.com.