Τι σημαίνει «φλούτσου»; «Ο ήχος από το τηγάνι όταν δένουν τα μακαρόνια με τη σάλτσα», μου απαντά. Ποιος είναι ο Floutsou; Ο τύπος από το TikTok που έγινε ο γκραν μάστερ στο σουβλάκι σε όλη την Ελλάδα. Ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, aka The Greek Master Chef, aka Floutsou είναι ο «Σάκης Ρουβάς του ελληνικού TikTok». Ακούγεται βαρύγδουπο αλλά ισχύει. Δεν μου έχει συμβεί τέτοια φρενίτιδα σε συνέντευξη (και έχω πάρει και από τον ίδιο τον Ρουβά), ο κόσμος τού φωνάζει μέσα από το αυτοκίνητο, τον σταματάει στον δρόμο, τον ρωτάνε πού να φάνε, αν είναι καλύτερο το τζατζίκι ή η σος, μπαίνουν στο πλάνο που φωτογραφίζουμε και ζητούν selfies, ακόμα και αφιερώσεις.

Τον συναντήσαμε στο παντοτινό του στέκι το Ελληνικό Σουβλάκι (απ’ το1990), το μέρος που τον έκανε διάσημο και αντίστροφα. «Έρχομαι εδώ από την πρώτη μέρα που άνοιξε το 1990, εδώ κατάλαβα τι σημαίνει σουβλάκι», παραδέχεται. Ο λογαριασμός του The Greek Master Chef μετράει πάνω από 160.000 ακόλουθους, ενώ κάποια βίντεό του έχουν φτάσει μέχρι και το 1 εκατομμύριο προβολές. Ο Γιώργος προτού γίνει content creator ήταν επαγγελματίας σεφ. Ξεκίνησε να σπουδάζει στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο το μακρινό -για τους millenials- 1999. «Μέχρι το 2001 ήμουν εσώκλειστος εκεί μέσα. Πηγαίναμε για μάθημα με κοστούμι, σακάκι, γραβάτα και τέτοια. Μετά αλλάζαμε, βάζαμε τη στολή του μάγειρα και πηγαίναμε για να ταΐσουμε τη σχολή, περίπου 300 άτομα. To 2001 τελείωσα, πήγα φαντάρος και από το 2002 μέχρι και το 2022 δούλευα ασταμάτητα σε κουζίνες σε όλη την Ελλάδα. Τόσα χρόνια δίχως αργίες, δίχως γενέθλια. Μόνο δουλειά. Είχα φτάσει σε ένα σημείο με τη μαγειρική που είχε αρχίσει και με κούραζε επειδή είναι πολύ βαρύ επάγγελμα. Είχα αρχίσει να σκέφτομαι κάποια πράγματα που μπορώ να κάνω για να ξεφύγω λίγο από αυτό, αλλά δεν ήξερα να κάνω και κάτι άλλο.

Και ήρθε μια μέρα που δοκίμασα να ανεβάσω κάποια βιντεάκια στο YouTube, τα οποία πήγαν άπατα», λέει χαμογελώντας. Αντί να τα παρατήσει… πείσμωσε και ξαναδοκίμασε, αυτή τη φορά στο TikTok. «Πέταξα εκεί ένα βιντεάκι και άρχισε να παίρνει προβολές και ύστερα ήρθαν και σχόλια και μετά εγώ απαντούσα στα σχόλια και μου άρεσε τραγικά όλη αυτή η εμπειρία». Το πρώτο του βίντεο «η βίγκαν πίτσα με αγγούρια» έγινε viral αμέσως κάνοντάς τον να ξεχωρίσει για το χιούμορ, αλλά και το brutal παρουσιαστικό του. Έτσι ξεκίνησε να τραβάει βίντεο σε εστιατόρια που επισκεπτόταν, στο σπίτι του ενώ μαγείρευε και πάντα με χιούμορ και με σαρκασμό, «γιατί γουστάρω να αυτοσαρκάζομα, μ’ αρέσει και να κοροϊδεύω τους άλλους, αλλά μέχρι ένα σημείο, όσο αντέχει ο καθένας», παραδέχεται.

Αλήθεια, ο ίδιος τι πιστεύει, γιατί έχει κερδίσει τόσους πόντους δημοτικότητας; «Εγώ έτσι είμαι στη ζωή μου. Και δεν το λέω για να το πω. Βλέπω και άλλα παιδιά που κάνουν το ίδιο με μένα και τους γνωρίζω προσωπικά και στο προφίλ τους είναι τελείως διαφορετικοί με την πραγματικότητα. Εγώ έτσι είμαι ως χαρακτήρας και γι’ αυτό δεν με κουράζει η δουλειά μου. Κάποιος θα πει μια βλακεία κι εγώ θα πεταχτώ να πω μια μεγαλύτερη. Μόνο μια φορά έχω αλλάξει ύφος, για ένα χορηγούμενο βιντεάκι, που έπρεπε να το παίξω λίγο σοβαρός. Όταν είδα το αποτέλεσμα, έκλαιγα από τα νεύρα μου και υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως δεν θα το κάνω ποτέ ξανά».

Όση ώρα τον παρατηρώ, αυτός ο καλοκάγαθος γίγαντας (είναι και 1,97) πραγματικά χαίρεται την κάθε στιγμή. Ποζάρει γελώντας, σχολιάζει ασταμάτητα, μιλάει με τον κόσμο, τρώει τα props. Πριν από την τελευταία ερώτηση ένας πυροσβέστης, που έχει σταματήσει το όχημα στη μέση του δρόμου με τον φάρο ανοιχτό, μας διακόπτει για να βγάλει ένα βίντεο μαζί του. Δεν βαριέται να είναι φιλικός όμως κάθε φορά; «Στην αρχή όταν μου μίλησαν δυο τρεις άνθρωποι στον δρόμο, ανυπομονούσα να έρθει και κάποιος άλλος. Γιατί χαιρόμουν. Με αυτόν τον τρόπο νιώθεις ότι κάτι έχεις κάνει σωστά και θέλεις να κάνεις και κάτι ακόμα. Να σκεφτείς μια ωραία ιδέα, να τραβήξεις ένα ακόμα βίντεο, να απαντήσεις σε ένα σχόλιο».

Φωτογραφίες: Σίσσυ Μόρφη