Γιατί ένας TikToker γίνεται viral, καταναλώνοντας ωμό κρέας; Και γιατί φαίνεται πως υπάρχει μια μερίδα κόσμου που κάνει το ίδιο; Η αλήθεια είναι πως είναι παράδοξο κάποιος να καταναλώνει μη μαγειρεμένο κρέας, καθώς αρχικά δεν είναι ασφαλές για την υγεία. Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να τους τρομάζει όλους. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο σκέψης.

Ας δούμε την περίπτωση του Pauly Long που μετρά πάνω από 658.8 χιλιάδες στο TikTok και που στα περισσότερα βίντεο, που ανεβάζει στο λογαριασμό του τρώει ωμή τροφή που περιλαμβάνει ωμά αυγά και κρέας. Μάλιστα, ο ίδιος ισχυρίζεται στους followers του ότι η κατανάλωση ωμού κρέατος είναι υγιεινή, ενώ καθημερινά εμφανίζεται σε βίντεο να τρώει άψητο κρέας. Στις 12 Αυγούστου, ο Long δημοσίευσε ένα βίντεο καθισμένος σε ένα τραπέζι λέγοντας: «Μεσημεριανό!», αρπάζοντας μια ωμή μπριζόλα την οποία και έφαγε. Ένα άλλο βίντεο που δημοσιεύτηκε την επόμενη ημέρα είχε λεζάντα: «Ημέρα 2, θα το κάνω αυτό κάθε μέρα μέχρι να αρρωστήσω». Το εν λόγω post συγκέντρωσε πάνω από 234 χιλιάδες προβολές, ενώ τώρα πια η ωμή διατροφή του ακολουθεί φτάνει στις 20 ημέρες.

@paulylong Gonna do this every day till i get sick #rawsteak #rawmeat #rawbeef #rawmeatdiet #rawmeatexperiment #fyp #foryou #foryoupage #carnivore #carnivoreish #carnivorediet ♬ original sound – Pauly Long


Επίσης, τα tags στα βίντεο του είναι  #carnivorediet με 326 εκατ. προβολές, αλλά και #rawmeatdiet με 134.1 εκατ. προβολές. Ο TikToker ισχυρίζεται ότι η κατανάλωση ωμού κρέατος μπορεί να κάνει το μυαλό πιο αιχμηρό και ότι είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Liver King (@liverking)

Νεαροί άνδρες επιλέγουν την εν λόγω διατροφή
Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πόσο μεγάλη είναι η «κοινότητα του ωμού κρέατος». Και φυσικά δεν εννοούμε την κατανάλωση ενός ταρτάρ μια στο τόσο, αλλά εκείνους που καθημερινά επιλέγουν άψητα κρέατα.

Ωστόσο, οι νεαροί άνδρες φαίνεται να είναι εκείνοι που επιλέγουν περισσότερο τη συγκεκριμένη διατροφή. Οι περισσότεροι από αυτούς πιστεύουν πως στο άψητο κρέας είναι καλύτερο για το σώμα και τον εγκέφαλό και ότι μάλιστα τους κάνει πιο αρρενωπούς και λιγότερο φιλάσθενους.

Και αυτή φαίνεται να είναι και η  φιλοσοφία που διακρίνει τη συγκεκριμένη διατροφή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Brian Johnson, πιο γνωστός ως The Liver King, έχει πάνω από 3 εκατομμύρια followers  στο TikTok, που τον παρακολουθούν να ακολουθεί μια τέτοια διατροφή, που όπως ισχυρίζεται ο ίδιος του χάρισε σωματική διάπλαση, ενισχύοντας την άποψη περί αρρενωπότητας. Πέρα όμως από αυτές τις απόψεις, υπάρχει και η γνώμη πως το ψήσιμο στο φαγητό είναι ένα ακόμη κοινωνικό κατασκεύασμα και ότι δεν υπάρχουν συνέπειες για την υγεία, παρά τις αυστηρές συστάσεις που υπάρχουν από τους γιατρούς.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε πως ειδικά το καλό ψήσιμο στο κρέας είναι απαραίτητο για μια ασφαλή διατροφή.