Δοκιμάσαμε ίσως τον παλαιότερο χαλβάς στην Ελλάδα και μας άρεσε πολύ! Το όνομα του MATIS και αξίζει να τον βάλετε στο τραπέζι σας, ειδικά τώρα που έρχεται Σαρακοστή και η γλυκιά γεύση του θα σας κρατήσει νόστιμη συντροφιά.
Ο χαλβάς MATIS παράγεται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της ΑΦΟΙ ΜΑΤΗ Α.Ε. που βρίσκονται στο 4ο χλμ. της περιφερειακής οδού Τρικάλων-Καλαμπάκας, σε μια έκταση 24 στρεμμάτων. Φτιάχνεται από ταχίνι εξαιρετικής ποιότητας δικής τους παραγωγής και καραμέλα, με την παραδοσιακή συνταγή της οικογένειας από το 1898.
Αγαπημένο σαρακοστιανό -και όχι μόνο- έδεσμα για μικρούς και μεγάλους, ο χαλβάς MATIS διατίθεται σε 5 γεύσεις: βανίλια, φιστίκι, κακάο, σοκολάτα μπίτερ και αμύγδαλο. Είναι εξαιρετικά γευστικός, με υπέροχο άρωμα καβουρδισμένου σουσαμιού και βανίλιας ή σοκολάτας. Έχει, επίσης, απίθανη υφή και ο αγαπημένος μας είναι μάλλον αυτός με τα ολόκληρα καβουρδισμένα αμύγδαλα που γεμίζουν κυριολεκτικά το στόμα καθώς τρως. Αν το ξανασκεφτούμε λίγο, ίσως αποφασίσουμε πως είναι αυτός με το κακάο ή μήπως με τη σοκολάτα;
info
www.matis.gr/el/