Από το 2007 που άνοιξε το πρώτο Ergon στη Θεσσαλονίκη μέχρι σήμερα που μετρά ήδη 9 deli-restaurants σε όλη τη χώρα -και δύο μάλιστα από αυτά σε Λονδίνο και Βρυξέλλες- το μόνο που κάνει είναι να αναπτύσσεται και να αποδεικνύει ότι οι έξυπνες ιδέες πιάνουν και δεν αποτυγχάνουν ποτέ.
Μετά από τέσσερα και άκρως δημιουργικά χρόνια, λοιπόν, 150 περίπου συνεργάτες παραγωγούς και 1300 και πλέον προϊόντα στα ράφια των παντοπωλείων, η ομάδα του Ergon αποφάσισε να μεγαλώσει το κατάστημά της στη Θεσσαλονίκη και να το εξελίξει σε μια νέα κατάσταση.
Το νέο κατάστημα με το όνομα Ergon Αγορά άνοιξε τον Ιούνιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στον παλιό κινηματογράφο ΡΙΒΟΛΙ και απλώνεται σε 1000 ολόκληρα τετραγωνικά μέτρα! Στα ράφια του νέου, τεράστιου, χώρου φιλοξενούνται πλέον όχι μόνο τα προϊόντα Ελλήνων παραγωγών (από τα οποία μπορεί να προμηθευτεί κανείς τυριά, αλλαντικά, γλυκά του κουταλιού, βότανα και ζυμαρικά, ελληνικά παγωτά και αλείμματα), αλλά και το μεζεδοπωλείο που επιστρέφει φρέσκο και ανανεωμένο με νέα πιάτα αλλά γνώριμες γεύσεις του Δημήτρη Σκαρμούτσου φυσικά.
Και τα δύο συνεργάζονται με το ιχθυοπωλείο και το κρεοπωλείο, στα οποία θα βρει κανείς τις πιο φρέσκες πρώτες ύλες, το μανάβικο και το 3rd wave coffee σε συνεργασία με την Taf.
Ο φούρνος προσφέρει καθημερινά φρεσκοψημένα κρουασάν, κεικ και μια μεγάλη ποικιλία από αρτοποιήματα και πίτες σε ένα καθημερινό brunch που στήνεται και καταναλώνεται στον χώρο, φυσικά πάντα σε συνδυασμό με την ποιότητα των προϊόντων Ergon (μαρμελάδες, μέλια κλπ).
Τέλος, στον όροφο της Αγοράς θα διοργανώνονται μαθήματα μαγειρικής και όχι μόνο, εκθέσεις, παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές νέων προϊόντων.
info
Ergon Agora, Παύλου Μελά 42 , Θεσσαλονίκη, τηλ. κρατήσεων – παραγγελιών: 2310 288008, www.ergonfoods.com
Άλλα καταστήματα Ergon θα βρείτε σε: Ρόδο, Χαλκιδική (Sani Resort), Σκιάθο, Λευκάδα, Αθήνα και Πάρο στην Ελλάδα, Βρυξέλλες και Λονδίνο στο εξωτερικό.