Απολαμβάνουμε classy ποτά όσο περιμένουμε να υποδεχθούμε τον καινούριο χρόνο με κέφι και μουσικές γιορτινές.
Bramble
10 λεπτά | Εύκολο
Υλικά για 1 άτομο
50 ml ξηρό τζιν
25 ml χυμό λεμονιού
12,5 ml σιρόπι ζάχαρης
12,5 ml λικέρ βατόμουρο
φετούλες λεμονιού για το σερβίρισμα
λίγα βατόμουρα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Χτυπάμε σε σέικερ τα τρία πρώτα υλικά μαζί. Σουρώνουμε σε ποτήρι γεμάτο με πάγο. Προσθέτουμε λικέρ βατόμουρο πάνω από τα παγάκια σε αργή ροή για να απλωθεί μέσα στο ποτό και σερβίρουμε με μια φέτα λεμόνι και βατόμουρα αν μας αρέσει.
Τζιν με σιρόπι αχλαδιού και μπαχαρικών
10 λεπτά + αναμονή | Εύκολο
Υλικά για 1 άτομο
50 ml τζιν
25 ml χυμό λεμονιού
25 ml σιρόπι αχλαδιού
1 ασπράδι αυγού
Για το σιρόπι αχλαδιού
4 ώριμα αχλάδια, χωρίς φλούδα και πυρήνα, κομμένα σε κυβάκια
1 αστεροειδές γλυκάνισο και λίγο επιπλέον
1 ξυλάκι κανέλα, κομμένο στη μέση
250 γρ. ζάχαρη
Διαδικασία
Για το σιρόπι αχλαδιού και μπαχαρικών
Σιγοβράζουμε τα υλικά μαζί με 250 ml νερό για 20-30 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Χτυπάμε πολύ δυνατά όλα τα υλικά για το κοκτέιλ σε ένα σέικερ. Το ανοίγουμε, προσθέτουμε πάγο και ξαναχτυπάμε δυνατά. Σουρώνουμε σε ποτήρι και γαρνίρουμε με το αστεροειδές γλυκάνισο στον αφρό που έχει σχηματιστεί.
Σημείωση
Το ασπράδι του αυγού θα δώσει μια ωραία μεταξένια υφή στο κοκτέιλ…
Chai White Russian
10 λεπτά | Εύκολο
Υλικά για 2 άτομα
1 φακελάκι τσάι μασάλα
80 ml γάλα φρέσκο πλήρες
50 ml βότκα
25 ml καφέ λικέρ πάγος
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε καλά το γάλα και αφήνουμε το φακελάκι τσάι μασάλα για 10΄ να βγάλει τα αρώματά του. Σουρώνουμε. Ρίχνουμε το λικέρ καφέ σε ένα ποτήρι και γεμίζουμε με πάγο. Ανακατεύουμε τη βότκα με το τσάι μασάλα και απογεμίζουμε το ποτήρι.
Tommy’s Cut
10 λεπτά + 15 λεπτά αναμονή | Εύκολο | 1 άτομο
Υλικά
40 ml mezcal
10 ml γλυκό βερμούτ Belsazar
10 ml χυμό από ροζ γκρέιπφρουτ
25 ml χυμό λάιμ
20 ml σιρόπι αγαύη-δεντρολίβανο ή θυμάρι
Διαδικασία
Ετοιμάζουμε το σιρόπι αγαύη-δεντρολίβανο
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την αγαύη σε 100 ml ζεστό νερό μαζί με 1-2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι. Ανακατεύουμε να διαλυθεί το σιρόπι αγαύης και αφήνουμε για 15 λεπτά μέχρι τα μυρωδικά να βγάλουν το άρωμά τους. Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ με μπόλικο πάγο μέχρι να παγώσει καλά το κοκτέιλ. Σουρώνουμε το ποτό σε ποτήρι και γαρνίρουμε με ένα μικρό κλωνάρι δεντρολίβανο ή θυμάρι.
Σημείωση
Το μεγαλύτερο αδερφάκι της τεκίλα, το mezcal, παράγεται επίσης στο Μεξικό από απόσταξη αγαύης. Η διαφορά τους είναι απλή: η τεκίλα, βάσει νόμου, παράγεται αποκλειστικά από απόσταξη μπλε αγαύης, ενώ το mezcal από όλα τα είδη του φυτού.
Το βερμούτ Belsazar είναι πικρόγλυκο, ένα αρμονικό μείγμα ροζ γκρέιπφρουτ, πορτοκαλιού της Σεβίλλης και ανθού με επίγευση σμέουρων και κόκκινου φραγκοστάφυλου. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε γλυκό βερμούτ με νότες εσπεριδοειδών θέλουμε.
Συνταγές: Hannah Guinness, Φωτογραφίες: Vinny Whitema
Δείτε επίσης:
Η σαμπάνια γίνεται κοκτέιλ στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς
3 εορταστικά κοκτέιλ για τη νέα χρονιά