Το βιβλίο της δημοσιογράφου οίνου Μαρίας Νέτσικα επανεκδίδεται αναθεωρημένο, εμπλουτισμένο και δίγλωσσο πλέον (ελληνικά – αγγλικά) από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ.

Η συγγραφέας, προσκαλεί τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι στους αμπελότοπους της Ελλάδας, από τη Θράκη ως την Κρήτη και από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ως αυτά του Ιονίου, καταγράφοντας τον ελληνικό αμπελώνα και τα κρασιά του με την πρακτική των σύγχρονων οδηγών οινοτουρισμού. Συστήνει πανέμορφα οινοποιεία και αποκαλύπτει μυστικά σπάνιων αλλά και διάσημων ποικιλιών σταφυλιού και με θέα τις εικόνες της ελληνικής υπαίθρου προτείνει μοναδικά κρασιά, συνοδεύοντάς τα με τους νοστιμότερους μεζέδες του κάθε τόπου. Πρόκειται για έναν πολύτιμο οδηγό για όσους αγαπούν αλλά και για όσους θέλουν να ξεκινήσουν τις αμπελοοινικές τους εξερευνήσεις.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Μαρία Νέτσικα είναι χημικός-οινολόγος, δημοσιογράφος οίνου και συγγραφέας, και δραστηριοποιείται σε ποικίλους τομείς του οινικού κλάδου. Με βαθιά γνώση και πρωτοποριακή προσέγγιση του αντικειμένου «κρασί και γαστρονομία», δημιούργησε την εταιρεία οινικής επικοινωνίας, προβολής και προώθησης Wine Plus, ανάμεσα στις δραστηριότητες της οποίας είναι η διοργάνωση του Χάρτη των Γεύσεων, της σημαντικότερης οινικής εκδήλωσης στη Βόρεια Ελλάδα, η λειτουργία του Wine Club THESSALONIKI’96, μιας από τις μακροβιότερες λέσχες κρασιού στην Ελλάδα, η πραγματοποίηση σεμιναρίων και εξειδικευμένων γευστικών δοκιμών, η παρουσίαση οινοπαραγωγών και αμπελουργικών περιοχών, η διοργάνωση γαστρονομικών δείπνων και οινογαστρονομικών περιηγήσεων κ.ά. Είναι επίσης μέλος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιογράφων Οίνου, συνεργάτης σε ποικίλα περιοδικά και websites, μεταξύ των οποίων και το εκπαιδευτικό τμήμα του www.wineplus.gr, ενώ συμμετέχει σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνου ως γευσιγνώστρια-κριτής. Έχει συγγράψει τα βιβλία: Ημερολόγιο 2004: Η απόλαυση του κρασιού (2003), Τα μυστικά του κρασιού (2005), Τα κρασιά της Ελλάδας (2006) και Το ημερολόγιο της γεύσης: 2012 (2011), που κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις IANOS.

info
Εκδόσεις IANOS, Διαστάσεις: 14cm x 21cm, Τιμή: 13.00€