Το πρώτο βιβλίο του γνωστού σεφ και κριτή του Master Chef Πάνου Ιωαννίδη μόλις κυκλοφόρησε και έχει στόχο να μας εξοικειώσει με τα ριζότο.

Νόστιμα και αγαπημένα, όμως, όποιος έχει προσπαθήσει το ξέρει. Το να πετύχει ένα ριζότο θέλει γνώση, τεχνική και υπομονή! Δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση και αν δεν ακολουθήσεις τα σωστά βήματα δεν θα έχεις θετικό τελικό αποτέλεσμα. Όλα αυτά όμως έχει βαλθεί να μας τα μάθει μέσα από το νέο του βιβλίο ο Πάνος Ιωαννίδης. Και μαζί με αυτά, που περιλαμβάνουν χρήσιμες συμβουλές, tips και τεχνικές μας δίνει πάρα πολλές και νόστιμες συνταγές για να πειραματιστούμε!

Όπως λέει κι ο συγγραφέας: «Επιθυμία μου δεν είναι να προτείνω ακόμα ένα βιβλίο συνταγών. Μέσα σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε μεν τις συνταγές μου και κάποιες από τις ιδέες μου, αλλά κυρίως θα βρείτε την έμπνευση και τον δρόμο για να δημιουργήσετε εσείς το δικό σας ριζότο. Στις σελίδες του παρουσιάζω, με βάση την εμπειρία και τις γνώσεις μου, τις τεχνικές που απαιτεί ένα ριζότο, καθώς και τις συμβουλές, τα βήματα που θα σας οδηγήσουν στο ριζότο που εκφράζει εσάς. Σε αυτό το βιβλίο εγώ θα σας δείξω τον τρόπο και θα σας εξηγήσω τη φιλοσοφία, αλλά την προσωπικότητα στη γεύση θα τη βάλετε εσείς. Θα σας δείξω το πώς κι εσείς θα δημιουργήσετε το δικό σας ριζότο. Αυτός είναι ο στόχος μου. Αυτό κάνω κι εγώ κάθε φορά που καλούμαι να δημιουργήσω ένα ριζότο. Είναι από τα πιάτα που τους δίνω πραγματικά όλη μου την προσοχή και την ενέργεια, όταν τα φτιάχνω. Είναι από τα φαγητά που με απορροφούν τόσο, που χάνω την αίσθηση του χρόνου. Είναι από τα πιάτα που κινητοποιούν όλες τις αισθήσεις μου. Το ριζότο είναι μια κατηγορία από μόνο του. Δεν είναι απλά ένα πιάτο νόστιμο ρύζι. Είναι η ομορφιά της απλότητας, που πάντα με γοήτευε. Είναι η γοητεία του «δεσίματος» και της αφοσίωσης που απαιτείται για να λειτουργήσει κάτι και να έχει αποτέλεσμα…».

info
Εκδόσεις Πατάκη, σελ. 336, τιμή €35.

Δείτε ακόμη:

Master Chef: O Πάνος Ιωαννίδης αποκάλυψε πού καταλήγει το φαγητό που περισσεύει

Το ιδανικό ριζότο: Μυστικά και συμβουλές

Ριζότο με κάστανα και μανιτάρια