Ένα νέο βιβλίο μαγειρικής, συγκεντρώνει τις πιο γνωστές και αγαπημένες ελληνικές συνταγές, που εμείς δεδομένα και δικαιωματικά απολαμβάνουμε σε κάθε συνοικιακή ή παραθαλάσσια, κοσμική ή απόμερη ταβέρνα, αλλά πάντοτε αποτελούν ένα μικρό «θαύμα» για τους επισκέπτες στη χώρα μας, από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το «My Greek Taverna» της Ιωάννας Παυλάκη και του μάγειρα Μάκη Γεωργιάδη είναι το συμπυκνωμένο σύμπαν της ελληνικής γαστρονομίας, με 100% ελληνικά πιάτα, που «σερβίρονται» στην αγγλική γλώσσα. Ένα νόστιμο σουβενίρ, που μυρίζει Ελλάδα. Το βιβλίο… στρώνει το τραπέζι με όλες τις ξεχωριστές ελληνικές γεύσεις και αναδεικνύει τις αξίες της φιλοξενίας και της γενναιοδωρίας που χαρακτηρίζουν πάνω απ’ όλα κάθε ελληνικό τραπέζι. Το μενού περιλαμβάνει μεζέδες, σαλάτες, πίτες, λαδερά, θαλασσινά, παραδοσιακά ελληνικά πιάτα και, φυσικά, παραδοσιακά γλυκά: 65 ελληνικές παραδοσιακές συνταγές, με οδηγίες βήμα βήμα, για σίγουρη επιτυχία, αλλά και vegan/gluten-free επιλογές. Τα πιάτα συνοδεύονται με κρασί, ούζο και τσίπουρο, αφού με κάθε ευκαιρία σηκώνουμε τα ποτήρια και πίνουμε «στην υγειά μας». Επίσης, στο βιβλίο θα βρείτε χαρακτηριστικές ελληνικές εκφράσεις που συνδέονται με το ελληνικό φαγητό, ενώ οι φωτογραφίες θα σας ανοίξουν πραγματικά την όρεξη!

Αναζητήστε το από τις εκδόσεις Πεδίο στα κεντρικά βιβλιοπωλεία, σε σημεία ξενόγλωσσου Τύπου, στα αεροδρόμια και σε επιλεγμένα Greek concept stores.