Αν σας αρέσουν οι ασιατικές γεύσεις, αλλά και τα εμβληματικά προϊόντα της χώρας μας τότε σας προτείνουμε το νέο βιβλίο των Αργύρη Νταουλιάρη και Δημήτρη Κοντογιάννη με τίτλο το «Το Ταξίδι της Γεύσης: Κινεζική – Ασιατική Γαστρονομία & Ελληνικά Προϊόντα». Όπως μαρτυρά το εξώφυλλό του, πρόκειται για μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία, όπου πάνω από 70 κινεζικές – ασιατικές συνταγές «παντρεύονται» με περισσότερα από 30 ελληνικά, εμβληματικά προϊόντα. Και η μίξη δεν έχει γίνει τυχαία, οι συγκεκριμένες συνταγές έχουν δημιουργηθεί έτσι ώστε να είναι γευστικές και εύκολες στην παρασκευή τους αλλά και να έχουν υψηλή διατροφική αξία.
Bao buns με γλυκόξινο χοιρινό με μέλι και σουσάμι
Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι το βιβλίο των 316 σελίδων είναι δίγλωσσο: από τη μία πλευρά το ξεφυλλίζει κανείς στα ελληνικά, κι αν το γυρίσει από την ανάποδη βλέπει τις ίδιες συνταγές με τις κομψές τους φωτογραφίες, αλλά τα κείμενα στα κινέζικα!
Τι είδους συνταγές βρίσκουμε ανάμεσά τους; Από spring rolls με τυρί φέτα και παραδοσιακά κινέζικα πιτάκια, με ελαιόλαδο και κρόκο Κοζάνης, μέχρι σούπες π.χ. θαλασσινών με κρόκο Κοζάνης (βλ. αρχική φωτογραφία), καθώς και άλλα χαρακτηριστικά ελληνικά υλικά, όπως το αυγοτάραχο, τα φιστίκια Αιγίνης, ο ελληνικός καφές, η μαστίχα, το ούζο κ.ά.
Σε ποιους απευθύνεται
Το βιβλίο αυτό μπορεί να ενδιαφέρει από φοιτητές ή επαγγελματίες της εστίασης, μέχρι Κινέζους, που θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα και να βάλουν τα αγαθά της ελληνικής γης στα πιάτα τους. Ακόμη, αφορά εξαγωγικές επιχειρήσεις ελληνικών τροφίμων, αλλά και τους ίδιους τους Έλληνες παραγωγούς, καθώς και όλους τους λάτρεις της γαστρονομίας. Τέλος, επειδή η έκδοση είναι πολυτελής, σκληρόδετη και ιδιαίτερα προσεγμένη, θα μπορούσε να γίνει κι ένα ωραίο δώρο.
Σούπα με φασόλια Πρεσπών και μοσχαρίσιο μεδούλι
Λίγα λόγια για τους συγγραφείς
Ο Αργύρης Νταουλιάρης κι ο Δημήτρης Κοντογιάννης ασχολήθηκαν με τη συγγραφή αυτού του απαιτητικού βιβλίου για περίπου 2 χρόνια.
Ο Αργύρης Νταουλιάρης είναι Ελληνο-Γάλλος στην καταγωγή, μεγαλωμένος δίπλα στη θάλασσα με αγάπη για τον τουρισμό, που τον οδήγησε στον χώρο της ξενοδοχειακής βιομηχανίας ως Operations Director. Είναι επίσης εισηγητής σε εκπαιδευτικά κέντρα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Είναι ακόμη ιδρυτής της Innjobs, που έχει ως στόχο την αλλαγή της ξενοδοχειακής κουλτούρας στην Ελλάδα. Το πρώτο του βιβλίο έχει να κάνει με το ελληνικό πρωινό και έχει τίτλο: «Ποτέ χωρίς το πρωινό μου».
Ο Δημήτρης Κοντογιάννης σπούδασε σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο με ειδίκευση στις Διεθνείς Αγορές και την Επιχειρησιακή Έρευνα αντίστοιχα. Έχει, μεταξύ άλλων, εργαστεί σε διεθνείς οργανισμούς και επιχειρήσεις στον χώρο του ecosystem marketing και σήμερα εργάζεται στην ατομική επιχείρηση Marketing Ideas. Ακόμη, διευθύνει την Eclectic Foods, που δραστηριοποιείται στην προβολή των ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού.
info
«Το Ταξίδι της Γεύσης» Αργύρης Νταουλιάρης και Δημήτρης Κοντογιάννης, Εκδόσεις Daouliaris Group και Δημήτρης Κοντογιάννης.
Έτος έκδοσης: 2023
Αριθμός σελίδων: 316
Τιμή: 36 ευρώ (στα βιβλιοπωλεία) +τα μεταφορικά για ηλεκτρονικές παραγγελίες στο https://thejourneyoftaste.com