Το απόγευμα αυτής της Τετάρτης, 4 Οκτωβρίου, η Θεσσαλονίκη θα γευτεί αρώματα και γεύσεις από τη Χαλκιδική και το Άγιο Όρος, με το δεύτερο οινογαστρονομικό φεστιβάλ, που διοργανώνει ένας νέος, ξεχωριστός χώρος, το Ble Vin. Πρόκειται για το αδερφάκι του Ble Bakery, ένα wine bar – prosciutteria, που άνοιξε πρόσφατα ακριβώς δίπλα του, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας με έμφαση στο pairing κρασιών από σπουδαίες οινοπαραγωγικές περιοχές με τα ξεχωριστά τοπικά προϊόντα τους.

Μετά την επιτυχία του 1ου wine and food street festival -με τίτλο «Thessaloniki Wines and Mezedes»- το καλοκαίρι, οι διοργανωτές κάλεσαν αυτή τη φορά 12 διαφορετικά οινοποιεία, 8 από τη Χαλκιδική και 4 από το Άγιο Όρος, για να μας παρουσιάσουν όχι μόνο τις φιάλες τους, αλλά και τις ιδιαίτερες πρώτες ύλες της περιοχής τους.

Ο χώρος Ble Vin, συνδυάζει εδέσματα ψημένα στον χτιστό ξυλόφουρνο από ανακυκλώσιμα υλικά (τρίχες ζώου, πηλό, καλάμια) και αυτή τη φορά στο φεστιβάλ το μενού θα περιλαμβάνει: ψήμα κατσικάκι Σιθωνίας, μυδοκεφτέδες, αχνιστά μύδια με τσίπουρο και μούστο, λουκάνικο hot dog μαύρου χοίρου με ψωμάκι φυσικού προζυμιού βασιλικού και σπιτιική μουστάρδα με μέλι Σιθωνίας. Ακόμη, θα υπάρχει παλέτα τυριών με ελιές και καπνιστό ζαμπόν μαύρου χοίρου, Αγιορείτικη ψαρόσουπα, κολομπαρόπιτα παραδοσιακή με κολοκύθι πράσινο και φέτα και τέλος τσιπούρα μαρινάτη Βατοπεδίου με αγουρέλαιο.

Γενικώς, στο νέο αυτό κατάστημα φροντίζουν να μας παρουσιάζουν μόνο εκλεκτές οινικές προτάσεις και γαστρονομικές εμπειρίες και αυτό περιμένουμε να δούμε και στο δεύτερο φεστιβάλ δρόμου που διοργανώνουν. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 19:30 στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και η είσοδος για το κοινό στοιχίζει 12 ευρώ το άτομο.

info
Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας, τηλ. 2310 231201, https://www.blevin.gr