Την Τετάρτη, 15 Μαΐου, με ανοιξιάτικη διάθεση, το εστιατόριο Βασίλαινας υποδέχεται την GAIA Wines σε μια ακόμα βραδιά οινογευσίας.

Η Γαία διαθέτει οινοποιεία σε δυο από τις πιο εμβληματικές και ποιοτικές αμπελουργικές ζώνες της Ελλάδας, τη Σαντορίνη και τη Νεμέα. Από το 1994 που ξεκίνησε με επικεφαλής τον καθηγητή οινολογίας Γιάννη Παρασκευόπουλο και τον γεωπόνο Λέοντα Καράτσαλο εξερευνά και εμβαθύνει τα όρια των δύο σημαντικότερων ελληνικών ποικιλιών, του Ασύρτικου και του Αγιωργίτικου. Τα κρασιά της Γαίας εντυπωσιάζουν τόσο για την ποιότητα όσο και για την τόλμη τους στην ανάδειξη της δυναμικότητας των ποικιλιών αυτών. Ο βυθισμένος ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ αποτέλεσε το πρώτο Ασύρτικο που παλαιώθηκε στον βυθό της Σαντορίνης, μακριά από το φως και το οξυγόνο ενώ το Κτήμα Γαίας του 1997ανέτρεψε την μέχρι τότε αντίληψη για το Αγιωργίτικο σε ότι αφορά το δυναμικό του και τις δυνατότητες παλαίωσής του.

Ο κος Παρασκευόπουλος θα αναλάβει ρόλο αφηγητή και ο σεφ Μανόλης Γαρνέλης θα ετοιμάσει ένα μενού έξι πιάτων που θα «ντύσει» με τα κρασιά της Γαίας ο sommelier Χάρης Χρυσικόπουλος.

Το μενού της βραδιάς

Ταραμοσαλάτα
λευκός ταραμάς | αραβικές πίτες
Ρητινίτης Nobilis

Τόνος ταρτάρ
ξινόμηλο|πίκλα μάραθου | καπνιστή μαγιονέζα
Ρητινίτης Nobilis

Ψητό καλαμάρι
κουσκoυσέ Θεσσαλονίκης | κρόκος Κοζάνης
4-6h Αγιωργίτικο Ροζέ ‘18

Λαβράκι carpaccio
εσπεριδοειδή
Ασύρτικο της Γαίας Wild Ferment ‘18

Μοσχίδα Νάξου
αφρός πατάτας | ραγού μανιταριών
Αγιωργίτικο της Γαίας ‘17

Τιραμισού
αφρός εσπρέσο | σορμπέ κακάο
Ανατολικός Αγιωργίτικο ‘05

info
Βρασίδα 13 (περιοχή Hilton). Τιμή €55/άτομο. Κρατήσεις: μέσω του site ή στο 210 7210501 (περιορισμένες συμμετοχές)