Το Οινόραμα, η μεγαλύτερη οινική εκδήλωση της Ελλάδας γιορτάζει φέτος τα 30 του χρόνια. Για το 2024 το ετήσιο ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου δίνεται στο Ζάππειο Μέγαρο. Για ένα ολόκληρο τριήμερο -από τις 2 έως και τις 4 Μαρτίου- εκατοντάδες οινοποιεία από όλη τη χώρα θα δειγματίσουν πάνω από 2.500 κρασιά στο οινόφιλο κοινό. Τα εγκαίνια της εκδήλωσης θα διεξαχθούν την Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 18.00.

Επαγγελματίες γευσιγνώστες και αγοραστές περιμένουν να δοκιμάσουν τα κρασιά της νέας εσοδείας (2023) για να σχηματίσουν σφαιρική άποψη για την ποιότητά της, καθώς και πολλές νέες ετικέτες. Το Οινόραμα περιμένουν, παραδοσιακά, οι Έλληνες οινοποιοί για να λανσάρουν στην αγορά νέες κυκλοφορίες οίνων. Πολλά δε από αυτά θα είναι συγκεντρωμένα σε ειδικό χώρο της, στην «Πλατεία Γευσιγνωσίας».

Τι θα δοκιμάσετε στο φετινό Οινόραμα; Κρασιά-εκπροσώπους όλων σχεδόν των Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης της χώρας, κρασιά παλαιωμένα και σπάνια, κρασιά πολύ μικρής παραγωγής και δυσεύρετα, κρασιά από αφανείς και ξεχασμένες γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, κρασιά από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας, καθώς επίσης και διάφορα ιδιάζοντα κρασιά που εκφράζουν αντισυμβατικές ή και πρωτοποριακές οινολογικές προσεγγίσεις. Τα τελευταία είναι συγκεντρωμένα στο «Wine Bar» της αίθουσας «Οινικές Αποκαλύψεις» όπου πρωτοστατούν μικρά και πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία.

Παρόντες στο Οινόραμα θα είναι οινοποιοί απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, έτοιμοι με τους συνεργάτες τους να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση για τα κρασιά τους. Ανάμεσά τους για πρώτη φορά δεκαεπτά οινοποιοί από την Κύπρο, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η ομαδική παρουσία οινοποιείων από τον Λίβανο, με πέντε κορυφαίους οινοποιούς της χώρας αυτής.

Δικαίως, λοιπόν, το σλόγκαν της έκθεσης, «το κρασί είναι παντού και πάντα στο Οινόραμα», γίνεται χρόνο με το χρόνο ακόμα πιο εύστοχο.

info
2-5 Μαρτίου, Ζάππειο Μέγαρο, 10.00- 19.00
Το Οινόραμα χωρίζει χρονικά τη λειτουργία του σε 6 περιόδους των τεσσάρων ωρών έκαστη, δύο ανά ημέρα (2, 3 & 4 Μαρτίου 2024): 1) πρωινή: 10:00 – 14:00 και 2) απογευματινή: 15:00 – 19:00.
Αναλυτικές πληροφορίες για το Οινόραμα 2024, καθώς και προπώληση εισιτηρίων σε προνομιακή τιμή στο www.oenorama.com.