Μια νέα δράση που αφορά το ελαιόλαδο θα λάβει χώρα αύριο στο ιστορικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωστής Παλαμάς. Πρόκειται για τα Evoo in Gastronomy Honour Awards τα οποία θεσπίζει η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου και Ελιάς ΦΙΛΑΙΟΣ. Στόχος της δράσης είναι η επιβράβευση των εστιατορίων, τα οποία προβάλλουν τις διαφορετικές ποικιλίες και προάγουν γενικότερα την κουλτούρα του ελαιολάδου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού του θεσμού ΗΜΕΡΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ και ΕΛΙΑΣ, της φετινής ελαιοκομικής περιόδου 2023/24, η ΦΙΛΑΙΟΣ ανέλαβε την πρωτοβουλία να τιμήσει τα εστιατόρια εκείνα που συστηματικά εργάζονται προς την κατεύθυνση προβολής και ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, μέσα από τις εξειδικευμένες λίστες ή την ποικιλία των εμφιαλωμένων ελαιολάδων των εστιατορίων τους.

Κάθε εστιατόριο θα λάβει την τιμητική διάκριση της ΦΙΛΑΙΟΣ ως αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλει προκειμένου τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα του τόπουμας να αποκτήσουν τη θέση που αρμόζει στο χώρο της γαστρονομίας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονομής των διακρίσεων, οι εκπρόσωποι των εστιατορίων και οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διαφορετικά πρωτόλαδα της νέας ελαιοκομικής περιόδου, τα οποία θα εκθέτουν οι παραγωγοί τους.

Η τελετή απονομής των διακρίσεων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 στο ιστορικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωστής Παλαμάς.

info
Ακαδημίας 48 και Σίνα, 105 62, Αθήνα.