Ο ένας Executive Chef του Makedonia Palace και ο άλλος Chef & Co-owner στα εστιατόρια Χαρούπι, Δέκα Τραπέζια και Pharaoh, ο Σωτήρης Ευαγγέλου και ο Μανώλης Παπουτσάκης αναδεικνύουν τη δυναμική και τις προοπτικές μιας πόλης με βαθιά γαστρονομική κουλτούρα στο καινοτόμο συνέδριο που διοργανώνουν το Travel.gr και το Πρώτο Θέμα με τίτλο Greece Talks – Προορισμός: Θεσσαλονίκη.

Δύο σεφ με σημαντικό αποτύπωμα σε μια μοναδική συζήτηση
Οι σπουδές στη σχολή του Alain Ducasse στο Παρίσι, η εργασία στα εστιατόρια του στο Μονακό, στη Μασσαλία και στην Προβηγκία αλλά και η συνεργασία με τα εστιατόρια του ομίλου Plaza Athénée σε ολόκληρη τη Γαλλία είναι μερικές από τις σπουδαίες εμπειρίες που συνέλεξε ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου τα πρώτα χρόνια της μαγειρικής του καριέρας. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα κατάφερε να γίνει, μόλις στα 28 του χρόνια, ο νεότερος executive Chef του Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης. Έκτοτε ανέλαβε τις κουζίνες κορυφαίων ξενοδοχείων, όπως το Athenaeum InterContinental, το King George, η Μεγάλη Βρετανία και ξανά το Makedonia Palace του οποίου την κουζίνα επιμελείται αδιάλειπτα από το 2017 έχοντας τιμηθεί με πλήθος βραβείων (Βραβείο Σύγχρονης Ελληνικής Κουζίνας στο πλαίσιο των Χρυσών Σκούφων, FNL Best Resaturants Awards κ.ά.).

Στη ζωή του Μανώλη Παπουτσάκη η φιλοσοφία και η μαγειρική πορεύονται παράλληλα. Πτυχίο και μεταπτυχιακό στη Φιλοσοφική Σχολή του Ρεθύμνου, βασική εκπαίδευση ως μάγειρας στον στρατό, διδακτορική διατριβή στον Πλάτωνα και ταυτόχρονα μια μαγειρική πορεία στη Θεσσαλονίκη που οδήγησε σε εκτόξευση της καριέρας του. Το κρητικό εστιατόριο του, το «Χαρούπι», που άνοιξε το 2017 έχει δώσει μια νέα δυναμική ανανέωσης στην παραδοσιακή κρητική κουζίνα έχοντας ήδη ξεχωρίσει και βραβευθεί πολλές φορές. Ταυτόχρονα είναι σεφ και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη και του πολυσυζητημένου Pharaoh στην Αθήνα. Έχει διακριθεί ως σεφ της χρονιάς από τα βραβεία FNL, έχει διδάξει μαγειρική και έχει λάβει μέρος ως κριτής σε αρκετούς πανελλήνιους διαγωνισμούς μαγειρικής, στον τηλεοπτικό διαγωνισμό Master chef junior ενώ στο παρελθόν παρουσίαζε την εκπομπή ΠΟΠ μαγειρική στην κρατική τηλεόραση.

Η συζήτηση των δύο σεφ την οποία θα συντονίσει η δημοσιογράφος Σταυρούλα Κλειδαριά θα έχει θέμα «Η Θεσσαλονίκη ως γαστρονομικό φαινόμενο».

Ένα μεγάλο συνέδριο για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη
Το συνέδριο «Greece Talks – Προορισμός: Θεσσαλονίκη» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14/3 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και έχει σκοπό να φωτίσει τη δυναμική και το μέλλον της πόλης σε όλα τα επίπεδα. Το συνέδριο θα εστιάσει στους ανθρώπους, τις επιχειρήσεις και τα έργα που σηματοδοτούν το αύριο της Θεσσαλονίκης, αλλά και θα ξεδιπλώσει τις αρετές της πόλης μέσα από μια ολιστική προσέγγιση. Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που ενώνει πολιτισμούς και γεννά τάσεις, που έχει το δημιουργικό θάρρος να καινοτομεί. Είναι όμως και ο τόπος που με τη στρατηγική του θέση συνδέει τον επισκέπτη με αποκλειστικές εμπειρίες αξίας.

Οι στόχοι του συνεδρίου είναι:
• Να ανοίξει τη συζήτηση σχετικά με την εικόνα και τη θέση της νέας Θεσσαλονίκης στον διεθνή τουριστικό χάρτη
• Να παρουσιάσει τους ανθρώπους, τις ιδέες και τα case-studies που αναδεικνύουν τη μετάβαση της πόλης σε μια νέα εποχή
• Να εμβαθύνει στις μεγάλες αλλαγές που ανοίγουν δρόμους και στα καίρια ζητήματα των καιρών στην πορεία της πόλης προς το μέλλον.
• Να δημιουργήσει προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του δικτύου σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν παράγοντες που διαμορφώνουν πολιτικές, όπως υπουργοί, στελέχη θεσμικών και οικονομικών οργανισμών και διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων εταιρειών. Στο μείγμα των ομιλητών του συνεδρίου περιλαμβάνονται επίσης κορυφαίοι επιχειρηματίες από τη βιομηχανία του Τουρισμού, των Μεταφορών και του Real-Estate μαζί με καταξιωμένους επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό με βαθιά γνώση του αντικειμένου στις Τάσεις του Ταξιδιού, τον Πολιτισμό, τα Social Media, το Περιβάλλον, την Αρχιτεκτονική, το Design, τη Γαστρονομία.

Αναλυτικό πρόγραμμα, βιογραφικά ομιλητών και όλες οι πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου.