Για ένα τριήμερο γεμάτο γεύσεις και αρώματα η γαστρονομική κουλτούρα της Κεφαλονιάς ταξιδεύει μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Ο σεφ Γιώργος Αντωνέλλος- με καταγωγή από την Κεφαλονιά- συμπράττει με τον Σωτήρη Ευαγγέλου, executive chef του Salonica Restaurant στο Makedonia Palace.

Πιο συγκεκριμένα, στις 7, 8 και 9 Ιουνίου, οι επισκέπτες του Salonica Restaurant θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κουζίνα της Κεφαλονιάς μέσα από ένα μενού που σχεδιάστηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.  Τα πιο κλασικά πιάτα της γαστρονομίας του νησιού, όπως η Κεφαλονίτικη κρεατόπιτα, η ριγανάδα, το
κουνέλι λαγωτό, η αγκινάρα τηγανιτή πρωταγωνιστούν στο μενού. Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα στα πιάτα θα βρείτε σαλάτα με μωρόπουλα (κολοκυθάκια στην τοπική διάλεκτο), μούσμουλα και τυρί πρέτζα, τηγανιτή αγκινάρα με αλιάδα Κεφαλονιάς, συκώτι κουνελιού σαβόρο, κουνέλι λαγωτό με χοντρό μακαρόνι, μοσχαράκι προκάδο με γαρύφαλλο… Στα επιδόρπια, θα δοκιμάσετε και αμυγδαλόπιτα με μάντολες.

Το μενού που πλαισιώνεται από μια λίστα κρασιών του terroir του νησιού.  Ρομπόλα, Μαυροδάφνη, Βοστιλίδι και Μοσχάτο είναι μερικές από τις γηγενείς ποικιλίες του νησιού που περιλαμβάνει η λίστα με κρασιά από τα τοπικά οινοποιεία.

Δείτε εδώ και το μενού:

info
7, 8 και 9 Ιουνίου 2024
Salonika Restaurant, Makedonia Palace Hotel
www.makedoniapalace.com
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2310 897176.