Τη λάμψη του στις γιορτινές ημέρες θα χαρίσει ένας αφρώδης οίνος. Ένα φινετσάτο κρασί με τις παιχνιδιάρικες φυσαλίδες να ανεβαίνουν ηδονικά στα χείλη του ποτηριού.

Το μυρίζεις και αισθάνεσαι να σε τυλίγουν τα αρώματά του. Το αφήνεις να κυλήσει μέσα σου και νιώθεις χιλιάδες μικρές εκρήξεις γεύσεων και αρωμάτων. Με έναν αφρώδη οίνο μπορείτε να ξεκινήσετε το γεύμα σας στο εορταστικό τραπέζι. Οι φίνες γεύσεις ταιριάζουν δίπλα σε ένα τόσο φινετσάτο κρασί. Ο γνωστός executive chef των ξενοδοχείων Grande Bretagne και King George, Σωτήρης Ευαγγέλου, προτείνει πιάτα που θα συνοδεύσουν τον αφρώδη οίνο προκαλώντας ένα γευστικό κρεσέντο.

evagelou
Ο executive chef των ξενοδοχείων Grande Bretagne και King George, Σωτήρης Ευαγγέλου

Για ξεκίνημα, καναπεδάκια με φουαγκρά και τσάτνεϊ εσπεριδοειδών, καβουροσαλάτα με πράσινο μήλο πάνω σε μπρουσκέτα, μαρμελάδα παντζάρι με κατσικίσιο τυρί πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, αβγοτάραχο σε τσάντνεϊ σύκου πάνω σε κράκερ, σούσι αλλά και τυριά σεβρ θα προσθέσουν γευστικούς πόντους στη χαρά της γιορτής.

champagne1

Τη σκυτάλη στο πρώτο πιάτο παίρνουν οι σούπες από χειμωνιάτικη κολοκύθα ή με κάστανο και φουαγκρά, που κάνουν σαγηνευτική την εμπειρία. Οι λεπτές και καθαρές γεύσεις δεν θα διαταράξουν την ισορροπία του αφρώδους κρασιού που θα ακομπανιάρει χτένια ψητά με εσπεριδοειδή, ριζότο με σαμπάνια αλλά και ριζότο με οστρακοειδή. Ακόμη και μια ωραία σαλάτα με σπαράγγια, αβοκάντο και ψητές γαρίδες θα προσθέσει ευχαρίστηση.

Στο γευστικό παιχνίδι συμμετέχουν σπαγγέτι με χαβιάρι, καλκάνι μαγειρεμένο στον ατμό ή ποσέ με σαμπάνια ή στο φούρνο ψημένο ακόμη και τα σεβίτσε ταιριάζουν με αφρώδη οίνο. Αν θέλουμε ο αφρώδης οίνος να κρατήσει συντροφιά σε όλη τη διάρκεια του δείπνου, τότε καλή παρέα θα κάνει με ψητή γαλοπούλα και πατάτες.

Δείτε επίσης 

Σαμπάνια σε τρεις πράξεις