Μια σειρά εκδηλώσεων με στόχο την επισήμανση της βιώσιμης πτυχής της παραγωγής ρυζιού στη Ελλάδα και στην Ισπανία διοργανώνεται εντός της 86ης ΔΕΘ. Με το σύνθημα «επιλέγουμε ευρωπαϊκό ρύζι για βιώσιμο περιβάλλον» η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια) διοργανώνουν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EURICE σχετικές ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης.

Πιο συγκεκριμένα, στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο, οι επισκέπτες του εκθεσιακού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη βιωσιμότητα, ασφάλεια και ποιότητα της καλλιέργειας ρυζιού και των προϊόντων της, καθώς και να δοκιμάσουν 12 διαφορετικές συνταγές με βάση το ρύζι που παράγεται σε Ελλάδα και Ισπανία. Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 από τις 12μ.μ. έως τις 9μ.μ, γνωστοί σεφ της Θεσσαλονίκης, αλλά και εκπρόσωποι των φορέων θα μοιραστούν το πάθος τους για το προϊόν αυτό, ενώ θα μαγειρέψουν η Chef Ambassador του προγράμματος στην Ελλάδα, κα Ντίνα Νικολάου και ο Ισπανός Chef Ambassador του προγράμματος στην Ισπανία, που θα φτιάξει την αυθεντική παέγια της Βαλένθια.

Ο εκτελεστικός φορέας του προγράμματος είναι η εταιρεία συμβούλων Novacert, ενώ την υλοποίηση των εκδηλώσεων στην Ελλάδα έχει αναλάβει η εταιρία συμβούλων marketing και γαστρονομίας Chef Stories. Η εκστρατεία ενισχύεται οικονομικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η είσοδος στον χώρο της εκδήλωσης είναι ελεύθερη.

info
ΔΕΘ ΗΕLEXPO, Εγνατία 154, Θεσσαλονίκη,  τηλ 2310 471628

Home