Το φρεσκομαγειρεμένο ρύζι είναι απόλαυση. Μαλακό και αφράτο, μπορεί να γίνει τέλειο συνοδευτικό στο κρέας ή να συνδυαστεί με τόνο ή λαχανικά για νόστιμες ρυζοσαλάτες.

Όμως, όλοι ξέρουμε πως το ξαναζεσταμένο ρύζι της επόμενης μέρας δεν έχει την ίδια νοστιμιά. Κι αν σας λέγαμε, πως μπορούμε να βοηθήσουμε σε αυτό;

Αρχικά, ίσως η πιο διαδεδομένη μέθοδος για να ζεστάνουμε το ρύζι είναι προσθέτοντας μια κουταλιά νερό και έπειτα να το βάλουμε στον φούρνο μικροκυμάτων. Ωστόσο, αν μας ξεφύγει η ποσότητα του νερού τότε είναι πιθανόν να έχουμε μια σούπα από ρύζι! Γι’ αυτό έχουμε εναλλακτική πρόταση.

Συγκεκριμένα, ένα βίντεο στο TikTok προτείνει να χρησιμοποιούμε ένα παγάκι. Είναι πολύ απλό: Τοποθετούμε ένα παγάκι πάνω από το ρύζι μας και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Αφού τελειώσει το λεπτό το παγάκι θα έχει κάνει τη δουλειά του.

@caloriequeen14#stitch with @officialtiktoknurse This actually worked! Tik Tok is an education♬ Spongebob – Dante9k

Η επιστημονική εξήγηση
Ο Paul Adams, που είναι επιστημονικός συντάκτης, εξηγεί γιατί το παγάκι κάνει τόσο καλή δουλειά. Ενώ ζεσταίνεται το ρύζι μας λιώνει παράλληλα και το παγάκι. Στη συνέχεια αυτό το νερό μετατρέπεται σε ατμό και ολοκληρώνει σωστά τη διαδικασία χωρίς να ξεραίνει το ρύζι.

Πείραμα
O Paul εξηγεί πώς κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα κάνοντας ένα πείραμα. Όπως λέει: «Πήρα τρία μπολ με την ίδια ποσότητα ρυζιού που είχε περισσέψει χρησιμοποιώντας σε κάθε μπολ μια άλλη μέθοδο: τη μέθοδο με το παγάκι, τη μέθοδο με μια κουταλιά της σούπας νερό και τέλος, χωρίς να προσθέσω τίποτα. Στη συνέχεια τα έβαλα στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Κατέληξα πως τα μπολ που μου άρεσαν ήταν αυτά που πρόσθετα νερό. Ωστόσο, το πλεονέκτημα που έχει το παγάκι είναι πως δεν ανησυχείς μην το παρακάνεις με το νερό».

Δείτε επίσης:
Δοκιμάζουμε τo διάσημο ιαπωνικό σάντουιτς με αυγό του Konbi, στο Λος Άντζελες

7 υγιεινά οικογενειακά σνακ για την παραλία

Πατάτες βραστές έτοιμες στον μισό χρόνο