Με αφορμή τις Μεγάλες μέρες της Νεμέας, το Κτήμα Σκούρα ανοίγει τις πόρτες του στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου και υποδέχεται το κοινό με μια ενδιαφέρουσα έκθεση για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Συνεχίζοντας το Κτήμα Σκούρα να τιμά τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821 με την έκδοση της επετειακής φιάλης 21, φιλοξενεί μια εξαιρετική έκθεση με Λιθόγραφα της Επανάστασης από την συλλογή του Πέτρου Βέργου, ιδρυτή του μακροβιότερου οίκου Δημοπρασιών της Ελλάδας «Βέργος». Η συλλογή περιλαμβάνει λιθογραφίες, οι οποίες χωρίζονται θεματικά σε προσωπογραφίες αλλά και σκηνές από την κορύφωση της Επανάστασης. Επίσης, στην έκθεση θα εκθέτεται και ένα έργο του γνωστού εικαστικού Μηνά Μαυρικάκη, εμπνευσμένο από την Ελληνική Επανάσταση όπου έχει προβληθεί σε διαφορά μουσεία της χώρας. Η έκθεση θα ξεκινήσει επίσημα τις Μεγάλες Μέρες Νεμέας και θα είναι διαθέσιμη για το κοινό όλο τον Σεπτέμβριο.

Κατά τη διάρκεια των Μεγάλων Ημερών της Νεμέας το οινοποιείο θα είναι διαθέσιμο για να υποδεχτεί το κοινό από τις 10:00 το πρωί μέχρι και τις 19:00 το απόγευμα χωρίς κρατήσεις.

Τα μέτρα υγειονομικής προστασίας θα τηρηθούν με απόλυτη προσοχή γι’ αυτό και οι γευσιγνωσίες θα πραγματοποιηθούν στον εξωτερικό χώρο του οινοποιείου. Και τις δύο μέρες θα γίνονται γευσιγνωσίες κρασιού και ξεναγήσεις, ενώ θα διατεθούν προς δοκιμή και κάποιες φιάλες από παλαιότερες εσοδείες για τα κρασιά Μέγας Οίνος, Dum Vinum Sperum, Fleva, Salto, Portes Merlot που επιλέχθηκαν προσωπικά από την οικογένεια Σκούρα.