Το Κτήμα Μητραβέλα,το παλαιότερο οινοποιείο σε συνεχή λειτουργία στη Νεμέα και η καταξιωμένη εταιρεία διακίνησης οίνων και ποτών Deals Α.Ε. ανακοινώνουν την αποκλειστική συνεργασία τούς σε όλη τη χώρα με σκοπό να φέρουν τούς οίνους του οινοποιείου σε επαφή με μία ευρύτερη αγορά.

Πρόκειται για την παλαιότερη οικογένεια αμπελουργών στη Νεμέα (19ος αιώνας) και αυτό αποδεικνύεται επίσημα, καθώς στην ιδιοκτησία της οικογένειας, και συγκεκριμένα της προγιαγιάς Μητραβέλενας, υπάρχουν καταγεγραμμένα αμπελοτεμάχια από το 1828 στον τότε Άγιο Γεώργιο, σημερινή Νεμέα. Η οινοπαραγωγή για την οικογένεια Μητραβέλα ήταν πάντα ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο. Ξεκινώντας από την προγιαγιά του σημερινού ιδιοκτήτη, που φρόντιζε τα πρώτα αμπέλια στη Νεμέα, ως τις μέρες μας, Ο Κωνσταντίνος Μητραβέλας, 5η γενιά αμπελουργός, συνεχίζει μια μακραίωνη οικογενειακή παράδοση.

 

Το οινοποιείο Μητραβέλα ιδρύθηκε την πρώτη δεκαετία του 20ού αιώνα (1913) από τον παππού Μητραβέλα πλησίον του κέντρου της πόλης. Αισίως έως το τέλος του 20ού αιώνα, η οικογένεια κατέχει περίπου 100 στρέμματα ιδιόκτητου αμπελώνα σε διάφορες περιοχές στη ζώνη της Νεμέας. Το 2003 πέρασε στα χέρια του Κωνσταντίνου Μητραβέλα, ο οποίος -με σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων- συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση, λανσάροντας πρωτοποριακά προϊόντα. Έτσι το οινοποιείο βρίσκεται διαρκώς σε μια ανοδική πορεία, με αναφορές στον Τύπο και σημαντικές διακρίσεις.

 

 

Το Κτήμα Μητραβέλα είναι γνωστό για την παραγωγή υψηλής ποιότητας οίνων και ειδικεύεται στους οίνους ΠΟΠ Νεμέας έχοντας ως στόχο να αναδείξει όλες τις δυνατές εκφάνσεις της συγκεκριμένης ποικιλίας. Παράλληλα, εδώ και κάποιο διάστημα έχει μπει σε μια νεα πορεία αφού έχει ξεκινήσει τη κατασκευή του νέου οινοποιείου στον ήδη υπάρχοντα χώρο των εγκαταστάσεων στη καρδιά της Νεμέας.

Το κρασί για την οικογένεια Μητραβέλα «έχει μια οικουμενική προοπτική. Αποτελεί πολιτιστικό σύμβολο. Είναι ένα σημαντικό στοιχείο στη Μεσογειακή διατροφή αλλά και μέρος της Παγκόσμιας Κουλτούρας, οπότε η ποικιλομορφία του είναι η εμπνευσή μας».

Δείτε περισσότερα στο www.mitravelas.gr