Η πολύτιμη τρούφα από το Πιεμόντ τιμάται με στυλ κατά τη διάρκεια του ετήσιου κυνηγιού τρούφας, με την περίφημη έκθεση που διοργανώνεται για 89η χρονιά στην περιοχή της Άλμπα.

Αρωματική, πολυδιάστατη και κομψή, η λευκή τρούφα της Άλμπα «σαγηνεύει» με το γήινο άρωμά της που στα σωστά χέρια μεταφράζεται σε μοναδικής νοστιμιάς πιάτα. Η διεθνής έκθεση που τρέχει από τις 8 Οκτωβρίου μέχρι τις 29 Νοεμβρίου με θεματική την «τέλεια ισορροπία», είναι ένα μεγάλο πάρτι που συστήνει την πολύτιμη τρούφα σε όλο της το μεγαλείο.

Η καρδιά των εκδηλώσεων χτυπά στο Alba White Truffle World Market, που ανοίγει τις πόρτες του κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τη λήξη της έκθεσης. Οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψου και το Alba Truffle Show, ένα διαδραστικό χώρο όπου πραγματοποιούνται συζητήσεις, συναντήσεις, μαγειρικές επιδείξεις από μεγάλους σεφ, αναλύσεις των οργανοληπτικών στοιχείων της τρούφας, οινογευσιγνωσίες κ.ά. Ενδιαφέρον έχουν και τα λεγόμενα «ασυνήθιστα δείπνα» για τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας, στα οποία διάσημοι σεφ θα μαγειρέψουν σε ιστορικές τοποθεσίες της περιοχής. Στην πληθώρα των εκδηλώσεων θα περιλαμβάνονται θεατρικές παραστάσεις στο δρόμο, μαγείρεμα αρχαίων συνταγών -επίσης στο δρόμο- με παραδοσιακά υλικά, χορευτικές επιδείξεις, τραγούδια και πολλά άλλα. Αληθινή εμπειρία.

info
fieradeltartufo.org