Το αγαπημένο ιταλικό φεστιβάλ κάθε γνήσιου τυροφάγου -το Cheese- που οργανώνει το Slow Food, πιστό στην παράδοση που το θέλει να πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια δίνει ραντεβού για φέτος από τις 18 ως τις 21 Σεπτεμβρίου, στην πόλη Bra.
Το φετινό Cheese μας στέλνει στα… βουνά, μιας και είναι αφιερωμένο στους ορεινούς βοσκότοπους και στα τυριά που παράγουν οι τυροκόμοι που ζουν εκεί. Τι σημαίνει αυτό; Τυροκόμοι και παραγωγοί από την Ιταλία και όχι μόνο, που δραστηριοποιούνται στα βουνά συναντιούνται στην Bra, με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να τους γνωρίσουν από κοντά και, φυσικά, να δοκιμάσουν τα υπέροχα προϊόντα τους που εκτός από τυριά περιλαμβάνουν και μέλι, λαχανικά, όσπρια, φρούτα και βότανα, τα οποία συλλέγονται ή καλλιεργούνται στα βουνά.
Απλά κάνε εικόνα: Μπαίνεις στο περίφημο Great Hall of Cheese και συναντάς εκατοντάδες τυριά από διάφορες χώρες του κόσμου, όπως Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Ισπανία, Γερμανία, Σουηδία και Αιθιοπία, τα οποία μπορείς να συνδυάσεις με ένα ποτήρι κρασί. Ο επίγειος παράδεισος κάθε λάτρη τυριών είναι εκεί!
Παράλληλα με τη γνωριμία με τους παραγωγούς και τα προϊόντα τους, το τυρένιο τετραήμερο του Cheese περιλαμβάνει και άλλες εκδηλώσεις. Γευσιγνωσίες, εργαστήρια γεύσης, συνέδρια, γαστρονομικά δείπνα που σε φέρνουν σε επαφή με τις νόστιμες δημιουργίες μερικών από τους καλύτερους Ιταλούς και ξένους σεφ, είναι μερικά μόνο από τα events που περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα.
Και μπορεί τα τυροκομικά προϊόντα να πρωταγωνιστούν, αλλά στο Cheese βρίσκεις και περίπτερα με τα καλύτερα του ιταλικού street food, καθώς και Pizza Piazza όπου δοκιμάζεις και μαθαίνεις τα μυστικά της γνήσιας ιταλικής πίτσας και Beer Piazza με μια πλούσια γκάμα από μπίρες, από τα οποία σε καμία περίπτωση δεν παραλείπεις να περάσεις.
info
Cheese, 18/9 – 21/9, Bra, Ιταλία, cheese.slowfood.com/en