Το Φεστιβάλ Οινοξένεια μας καλεί φέτος για 10η χρονιά στην Αιγιάλεια και στα Καλάβρυτα με μια πληθώρα εκδηλώσεων υψηλής αισθητικής αξίας, αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του τόπου.

Τι μας περιμένει εκεί; Από συμπόσια γιορτής και γνώσης, μουσικά ακούσματα, συναυλίες, εικαστικά δρώμενα, προβολές ταινιών, μέχρι παιχνίδια στους αμπελώνες, θαλασσινές δραστηριότητες αλλά και πάρτι!

Απόλυτος πρωταγωνιστής του Φεστιβάλ το κρασί, για οινόφιλους και λάτρεις της γεύσης και των ανακαλύψεων. Θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τους παραγωγούς της περιοχής και τα κρασιά τους, μέσα από βραδιές γαστρονομίας, επισκέψεις σε οινοποιεία, αλλά και βιωματικά σεμινάρια και γευστικές δοκιμές. Ακόμη, θα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει masterclasses από σημαντικά ονόματα της οινικής σκηνής, όπως ο Σίμος Γεωργόπουλος, ο Γιάννης Καρακάσης MW και ο Άρης Σκλαβενίτης, αλλά και από τους ίδιους τους οινοποιούς.

Παράλληλα, θα ακούγονται μουσικές από τους Βασίλη Λέκκα, Έλενα Λεώνη, Νίκο Φιλιππίδη και το μουσικό σχήμα Pellegrinaggio al Levante, αλλά και άριες από τις Justyna Reczeniedi και Barbara Kaczynska.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ένα αφιέρωμα στην Εύη Βουτσινά, τη μεγάλη μαγείρισσα και λαογράφο της ελληνικής κουζίνας.

Για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις απαιτείται κράτηση θέσης. Περισσότερες πληροφορίες αλλά και αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων κάθε ημέρας στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.oinoxeneia.gr