Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποιο είναι το παλαιότερο εστιατόριο ανά χώρα; Η NetCredit σχεδίασε έναν χάρτη με σχετικές πληροφορίες για σχεδόν κάθε χώρα του κόσμου.

Συγκεκριμένα, τα εντυπωσιακά infographics που δημιούργησε προσφάτως η εταιρεία επιτρέπουν στους κολλημένους με την ιστορία και στους με διάθεση περιπέτειας γκουρμέ να περιδιαβούν το «The Oldest Restaurant in (Almost) Every Country», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΑΠΕ. 

Στον χάρτη μαθαίνουμε ότι το πιο παλιό μέρος όπου μπορεί να φάει κανείς στην Ελλάδα είναι «Η Παλιά Ταβέρνα του Ψαρρά», που άνοιξε το 1898 και σήμερα σερβίρει καλαμάρι. Αξιοσημείωτο είναι πως στο Μαρόκο το παλαιότερο εστιατόριο είναι το «Chez Dimitri», που ξεκίνησε να σερβίρει το 1928 και σήμερα προσφέρει μουσακά!

Πολλά από τα εστιατόρια στον χάρτη σερβίρουν παραδοσιακές συνταγές που άντεξαν στον χρόνο. Το παλαιότερο στον κόσμο – που εξακολουθεί να σερβίρει σήμερα – είναι το «St. Peter Stifts Kulinarium» στην Αυστρία. Άνοιξε την κουζίνα του το 803 και σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να γευθεί εκεί βιενέζικο σνίτσελ και άλλα τοπικά κρέατα και τυριά. Δείτε εδώ όλους τους χάρτες, που δημοσίευσε η εταιρία.

Photo credits: NetCredit

Διαβάστε ακόμη:
Ο κορωνοϊος μείωσε την κατανάλωση της τσίχλας

Bocuse d’ Or: Οι χώρες που θα συμμετέχουν
ΕΦΕΤ: Πρόστιμα πάνω από 300.000 ευρώ σε 28 επιχειρήσεις τροφίμων