Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο -που έχουν ιδρύσει την εταιρεία ANTE INC.- προχώρησαν σε μια στρατηγική συνεργασία ώστε να επενδύσουν στο ελληνικό κρασί. Πιο συγκεκριμένα, ένωσαν τις δυνάμεις τους με τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ (Hellenic Wineries), μια εταιρεία συμμετοχών, η οποία το 2022 εξαγόρασε την ΜΠΟΥΤΑΡΗ Οινοποιεία. Γνωστή σε όλον τον κόσμο, αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές εταιρείες κρασιού στην Ελλάδα με περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας και πρόσφατα το φυσικό μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ.

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο θα αποκτήσει περίπου το 10% των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ , οδηγούμενοι από το βαθύ ενδιαφέρον τους για τη γεωργία, το πάθος τους για την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων διεθνώς και την επιθυμία τους να υποστηρίξουν την ανάπτυξη ενός ιστορικού τομέα όπως αυτός της οινοποίησης.

Στόχος της στρατηγικής αυτής συνεργασίας είναι να στηρίξουν για άλλη μια φορά την πατρίδα τους, την Ελλάδα, διασφαλίζοντας τη διατήρηση ενός παραδοσιακού και πολιτιστικά σημαντικού τομέα προϊόντων, που αποτελούν μέρος της κληρονομιάς της Ελλάδας εδώ και αιώνες.